Drammens unge talent Marius Mørch Andersen (f.v.) i kamp mot Konneruds Ole Blom i KM.

Drammen Bandy sikter mot gull

Skrevet av PAUL K. PAULSEN
08.11.2019 11:30 - OPPDATERT 11.11.2019 16:17

Drammen Bandy er i ferd med å gjøre de siste forberedelsene før onsdagens seriestart i eliteserien borte mot Øvrevoll/Hosle.

Drammen Bandys egen kunstisbane, Marienlyst, er ennå ikke klar til bruk. Derfor er det ekstra gledelig for de hardt satsende drammenserne at de kan bruke kunstisbanen på Konnerud til å finslipe formen før serien starter.

Sist sesong tok Drammen Bandy (DB) nok et steg mot toppen av norsk bandy, hvor den 22 år gamle klubben tok en historisk bronsemedalje i eliteserien. 
DB-trener Anders Palmberg rår over seriens yngste og kanskje mest lovende mannskap, med en snittalder på snaue 21 år.

– Vårt håp og målsetting er å gå til topps i Norge, sier Palmberg som vet at han og spillerne må være tålmodige før man eventuelt kan klare målsettingen om NM-gull og kongepokal.

Med litt flaks og flyt kan det skje denne sesongen, eller om noen få år. For det er ingen hemmelighet at hele bandy-Norge har sett talentutviklingen med drammensernes alle NM-gull i aldersbestemte klasser, og det er trolig bare et tidsspørsmål før også A-laget vil stå igjen som NM-vinnere.

Skuffet i KM
4 av DBs mest sentrale spillere er også  landslagsaktuelle og  ingen av dem kan sies å være gamle: Stian Stærkeby (23), Didrik Land (26), Mathias Farnes (18) og yngste mann Marius Mørch Andersen (17). Sist nevnte ser slik på årets sesong:

– Tror serien blir tøffere enn noensinne. Vårt mål er en plass blant de 3-4 beste, og minst en semifinale i NM, vurderer Andersen.

Sist helg var det KM og generalprøve før seriestart. Det gikk litt opp og ned for DB på Konnerud-banen.

– Vi har det med å skuffe litt i treningskampene, innrømmer Marius Mørch Andersen som er den yngste uttatte på årets A-landslag. 

[annonse]
DB kvalifiserte seg for bronsekampen i KM, og vant den greit med 7-3 over Konnerud.

Kretsmester ble Mjøndalen, som overrasket stort med 3-2 seier over Solberg i finalen. De to sist nevnte møtes også til helgens serie-premiere på Solberg-banen.

Verdt å merke seg er at Drammen fikk sin landslagsspiller Stian Stærkeby skadet (kuttskade og trolig hjernerystelse), og er neppe klar for spill før om ca 10-14 dager.
Drammens første hjemmekamp blir forøvrig onsdag 13. november mot Ullevål (kl. 19.30).

Serietipset
Her er vårt serietips for 2019/20-sesongen, hvor Bandyforbundet går inn i sin 100 års jubileumssesong fra januar av: 1) Solberg, 2) Stabæk, 3) Drammen Bandy, 4) Ready, 5) Ullern, 6) Mjøndalen, 7) Sarpsborg, 8) Ullevål, 9) Øvrevoll/Hosle, 10) Høvik.