Hjem Nyheter Drammen Rotary vil ha flere unge

Drammen Rotary vil ha flere unge

I Drammen finnes også tre tilsvarende klubber; St. Hallvard, Konnerud og Drammen Syd-Vest.  Hillestad, som til daglig jobber som rådgiver ved Drammensbiblioteket, forteller engasjert om den ukentlige torsdags-samlingen på Scandic Ambassadør på Strømsø.  Rotary, som av mange regnes for en finere form for herreklubb, er imidlertid åpen for både kvinner og menn. Vi finner åpne medlemslister på hjemmesiden og talte til 21 kvinner.  

– Vi er ikke en lukket losje med hemmelighetsfulle opptaksritualer og rike onkler, forteller Lena. Ved siden av nettverksbygging og det sosiale samholdet legger vi vekt på det som kan gagne samfunnet. I Drammen har vi aktivt støttet både Frelsesarmeen og Bymisjonen, deltatt i mentorordning for unge studenter, delt ut kulturstipend og støttet et barnehjem i Bulgaria.  Men først og fremst er vi et yrkesnettverk der medlemmene får påfyll utenfor sitt eget fagområde.

Rotary, som er et stort internasjonalt nettverk med opprinnelse fra USA startet som en klubb for forretningsmenn som fant ut at de hadde felles interesser i å møtes.  På hjemmesiden nevnes gode grunner til medlemskapet; vennskap og personlig utvikling, forretningsutvikling, taleteknikk og lederutvikling, mulighet til å yte noe, etisk utvikling og kulturell forståelse. I følge Wikipedia finnes det i Norge over 300 klubber med over 13 tusen medlemmer!  

– Det er den internasjonale presidenten som setter hovedmålet hvert år, avslutter Lena. I 2019 og 2020 er det «Rotary Conncts the World», og det handler for meg om å bygge gode nettverk og utvikle det videre.

[email protected]