Hjem Kultur Drammen Scener lover eksklusive kulturøyeblikk

Drammen Scener lover eksklusive kulturøyeblikk

Det formelig bobler av entusiasme hos markedssjef Anniken Dahl Lefranc, produsent Union Scene, Kaja Rosholt og avdelingsleder for produsentene, Hanne Falch, ved Drammen Scener om dagen. For etter en vår med koronastengt teater og konsertscene ser trioen en konturen av en høst spekket av kulturelle godbiter.

–Nå vet vi hvor stor kapasiteten vår er og kan jobbe ut i fra det. Og det er godt å se at vi har et program som er i bevegelse igjen i begge salene, i tillegg til Union Scene, sier Hanne Falch.

Markedssjef Anniken Dahl Lefranc (foran), produsent Union Scene Kaja Rosholt (midten) og avdelingsleder for produsentene/programsjef Hanne Falch ved Drammen Scener AS illustrerer hvordan publikum fordeles i kohorter i Drammens Teater. Foto: Marianne M. JonassenTravle dager 

Falch oppfyller et kjærkomment publikumsønske når hun reklamerer for julestemning hos Drammen Scener AS.

–Vi skal ha koselige konserter og teaterforestillinger, forteller avdelingslederen, og frister med Riksteateret, barne- og ungdomsteater, intimkonsert med Eva Weel Skram og Bugge Wesseltoft.

–Eva hadde en vellykket bakgårdskonsert på Union Scene i sommer, og nå er hun klar med en nydelig julekonsert i teateret.

Markedssjef Anniken Dahl Lefranc forteller om travle dager etter at store deler av vår programmet ble kansellert, eller flyttet på som følge av koronapandemien.

–Når vi vet premissene, er det om å gjøre å fylle opp. Det kommer stadig nye drypp med aktuelle konserter og forestillinger, så drammenserne kan bare glede seg, sier hun.

Falch har flere navn på blokka. Men disse er ikke signert ennå.

–Vi håper på et godt familieprogram i førjulstiden, men jeg kan ikke røpe noe enda.

Avstand i intime omgivelser

For å trygge omgivelsene jobber Drammens Teater og Union Scene under strenge smitteverntiltak, ifølge Falch, Rosholt og Dahl Lefranc.

–Vi kan garantere at vi tar smittevernet på alvor, og har innført servering ved bordene og god avstand i salen. Og alle vaktene våre er utstyrt med spritflaske til spriting av publikums hender.

Etter at avstandsregelen ble innført vil publikum føle på en ny form for kulturell intimitet. Det mener produsent Union Scene, Kaja Rosholt.

–Du kommer tettere på, enn det du gjorde tidligere, fordi du deler artisten med færre publikum i salen.

Det nye konseptet har også skapt en ny opplevelse for artistene.

–Artistene er veldig glade for å kunne spille for publikum igjen, selv om settingen er litt annerledes enn de er vant til, sier Dahl Lefeanc.

Godt salg 

Falch innrømmer at det hadde vært moro med 200 publikummere i teateret storsal, men inn til videre er det plass til maks 130 for å oppfylle smittevernreglene.

Petter Sæterøy (f.v.), Rune Magnusson, Ernst Hagby, Ståle Kilen og Tony ”Secthdamon” Ingibergtsson jobber i kulissene med lys og lyd ved Drammen Scener. Foto: Marianne M. Jonassen–Vi har to seter og to benkerader mellom hver publikums kohort. Og det gjør at publikum føler seg ivaretatt og trygge.

Selv om ting er litt annerledes så setter trioen pris på tilgjengeligheten av norske artister.

–Det har blitt et fellesskap ut av det vi har vært igjennom og fortsatt står i. For det er tøft for bransjen over hele linjen, sier Dahl Lefranc.

–Etter at vi åpnet opp har vi fått positive tilbakemeldinger fra hele linja. Det er godt, sier Rosholt.

Da kulturhuset åpnet opp for intim konserter og forestillinger tok billettsalget av.

–Vi har godt billettsalg. Og da billettene til Riksteaterets Peer Gynt ble lagt ut for salg ble de revet bort i løpet av en dag, oppsummerer Anniken Dahl Lefranc.

[email protected]