Hjem Nyheter Drammen taxi – trenger flere biler

Drammen taxi – trenger flere biler

Etter 12. mars i år da restriksjonene i følge koronapandemien kom, sto det helt stille hos Drammen taxi. Men nå opplever de en økning. 

Under pandemien ble alle ansatte berørte av permitteringer. Helt eller delvis.

Men i både april og mai måned har Drammen taxi hatt økning sammenlignet med mars. I mai var omsetningen ca 60 % av fjoråret.  I følge Drammen Taxi vil det være mer økning fra uke til uke før begynner det nok å normalisere seg utover høsten.

Disse faktorene spiller inn på økningen:

Skolene har åpnet seg, og i kombinasjon med at flere eldre bruker taxi.

Fortsatt så fraråder myndighetene å reise kollektivt, og samkjøring ikke er så aktuelt nå lenger. Derfor trenger de flere biler for å kjøre samme antall passasjerer eller brukere.

– Vi merker nok mer økning enn hos våre konkurrenter, forteller Odd-Ivar Gjersvik, daglig leder i Drammen Taxi. 

Dette er ifølge Gjersvik fordi de har en sterkere merkevare og har en del kontraktskunder som er viktig for dem.

Odd-Ivar Gjersvik, daglig leder i Drammen taxi melder om økning hos dem. Foto: Privat

Drammen Taxi har siden restriksjonene kom vært flinke til å følge rådene som myndighetene kom med.

– Vi har hatt 2-3 tilfeller der våre sjåfører måtte i karantene siden de har kjørt passasjerer fra Oslo lufthavn, forteller han. Heldigvis har ingen av sjåførene fått påvist koronaviruset.

I møte med passasjerer har de noen råd de følger. 

– Vi ønsker ikke mer enn to passasjerer. Ingen kan sitte på forsetet, og aller helst vil vi at det skal være en person som sitter bak på høyresiden, sier han. 

Pasientreiser har innført rutiner hvor det som oftest kun er en pasient i hver bil. Dette åpner for behov for flere biler. Det samme er tilfelle med skolekjøring.

– Ved kjøring av eldre for Drammen kommune er som oftest bilen halvfull, noe som også vil åpne for behov for flere biler. Derfor er vi i dialog med fylkeskommunen for å få flere biler sier daglig leder Odd-Ivar Gjersvik. 

[email protected]