Birger Berge fra Holbergprisen i skolen fortalte at det var god kvalitet på alle bidragene som kom inn. Foto: Screenshot/ Holbergprisen i skolen

Drammen vgs nådde dessverre ikke opp

Skrevet av Hina Aslam
12.05.2020 11:00 - OPPDATERT 13.05.2020 08:41

Drammen videregående skole nådde dessverre ikke opp i den nasjonale konkurransen Holbergprisen i skolen.

Drammen videregående skole var blant 20 skoler i landet som ble plukket ut til å være med i konkurransen.

De tre bidragene gikk ut på tre ulike temaer, det ene går nærmere inn på hvordan ungdom bruker språket for å vise sin identitet, det andre om tanker og meninger om likestilling blant gutter på Drammen videregående skole, mens det siste handler om «En bil kan ikke kjøre med ett hjul – alle må bidra». 

Dette årlige prosjektet administreres av Holbergprisen, som er en internasjonal forskningspris innen fagfeltene humaniora, samfunnsvitenskap, jus og teologi.  

I år har det blitt sendt inn 54 besvarelser, og fagjuryen har nå utpekt de tre beste. I tillegg har juryen også valgt ut en vinner av årets lærerpris, som deles ut på bakgrunn av rapporter fra deltagende lærere om hvordan klassen har jobbet med forskningsprosjektene.

– Vi gratulerer finalistene fra Fagerlia og Elvebakken videregående skoler, og vinneren Helene Randem Lunde fra Vestby videregående skole, og gleder oss til å lese forskerrapportene deres, sier lektor ved Drammen videregåendeskole, Karen Marie Mikkelsen. og legger til at de vil samtidig fremheve at våre egne kandidater har gjort en formidabel innsats, og forskning på et høyt nivå. Som Guri Melby sa i sin kunngjøringstale til deltakerne; «Landets universiteter og høyskoler trenger dere. Samfunnet trenger nysgjerrige og sylskarpe forskere.»Lektor ved Drammen videregåendeskole, Karen Marie Mikkelsen er kjempe fornøyd med den insatsen hennes elever har gjort.  Foto: Hina Aslam

Vinnere av konkurransen

Førsteplassen gikk til Helene Randem Lunde elev ved Vestbyskole for prosjektet «Hvem tror vi at vi er?». Andreplassen gikk til Elisa Bakken, Thelma Sundby og Live Tveit, elever ved Elvebakken videregående skole for prosjektet «Ikke kun mellom linjene».

Det var kunskaps- og integreringsminister, Guri Melby som kunngjorde vinnerne av Holbergprisen i skolen. Foto: Screenshot/ Holbergprisen i skolen

Tredjeplass gikk til Sigve Nydal, Guro Solli Grønningsæter og Stian Sørland, alle tre er elever ved Fagerlia videregående skole, for prosjektet «trivsel og Læringsmiljø i store og små skoleklasser».

Det ble ikke bare delt ut priser til elever, men også til en lærer som har utmerket seg i denne prosessen. Denne prisen gikk til Kjersti Gjerde Brekklund som er lærer ved St. Olav videregående skole for rapporten «Jeg synes fremdeles det er mer futt i tittelen Sex og Synd».

[annonse]
Den årlige konkurransen holdes i Bergen, men på grunn av smittefare ble vinnerne denne gangen kunngjort på sosiale medier. 

[email protected]