Hjem Nyheter Drammen vgs nådde dessverre ikke opp

Drammen vgs nådde dessverre ikke opp

Drammen videregående skole var blant 20 skoler i landet som ble plukket ut til å være med i konkurransen.

De tre bidragene gikk ut på tre ulike temaer, det ene går nærmere inn på hvordan ungdom bruker språket for å vise sin identitet, det andre om tanker og meninger om likestilling blant gutter på Drammen videregående skole, mens det siste handler om «En bil kan ikke kjøre med ett hjul – alle må bidra».

Dette årlige prosjektet administreres av Holbergprisen, som er en internasjonal forskningspris innen fagfeltene humaniora, samfunnsvitenskap, jus og teologi.

I år har det blitt sendt inn 54 besvarelser, og fagjuryen har nå utpekt de tre beste. I tillegg har juryen også valgt ut en vinner av årets lærerpris, som deles ut på bakgrunn av rapporter fra deltagende lærere om hvordan klassen har jobbet med forskningsprosjektene.

– Vi gratulerer finalistene fra Fagerlia og Elvebakken videregående skoler, og vinneren Helene Randem Lunde fra Vestby videregående skole, og gleder oss til å lese forskerrapportene deres, sier lektor ved Drammen videregåendeskole, Karen Marie Mikkelsen. og legger til at de vil samtidig fremheve at våre egne kandidater har gjort en formidabel innsats, og forskning på et høyt nivå. Som Guri Melby sa i sin kunngjøringstale til deltakerne; «Landets universiteter og høyskoler trenger dere. Samfunnet trenger nysgjerrige og sylskarpe forskere.»