Hjem Nyheter Drammens lengstlevende turmarsj for 43. gang

Drammens lengstlevende turmarsj for 43. gang

Den tradisjonsrike Hellas-Trimmen i Strømsøåsen er Drammens siste gjenlevende turmarsj. I Hellas er man stolte av akkurat det. Med god grunn.

–Det er en god og stolt tradisjon som føres videre. Man trenger lavterskeltilbud som dette. Kall det gjerne et familietreff, sier Karl-Erik Solberg til Byavisa.

Sjef for hytte og trim

78-åringen som selv var leder i IF Hellas i sju år, har et like stort engasjement for Hellas-Trimmen som da han var med å arrangere for første gang i 1978. Helt siden 1975 har han også vært leder for Hellashytta, et verv han fortsatt innehar.

–Vi er stolte av det tilbudet vi gir drammenserne på klubbhytta vår. Hver søndag – vår, sommer og høst – holder vi åpent fra 10.30 til 15.00. Takket være et godt team og hyttestyre (drives som stiftelse, red.anm.) er det mange som hjelper til for å holde dørene åpne. Det har blitt et kjent og kjært møtepunkt for mange drammensere, sier Solberg.

Klubben hadde tidligere også en stavgruppe på 15 til 20 personer som var ivrige turgåere og brukere av hytta. Gruppa er i dag oppløst, men Solberg håper den vil starte opp igjen.

–Det er et fint initiativ, men vi trenger en frivillig person til å lede gruppa. Hvis noen har lyst, er det bare å ta kontakt med meg, oppfordrer han.

Håper på hundre

I 2019 var det 80 turgåere som møtte til start. I år håper Solberg på 100.

–Det er jo lagt opp til at både store og små kan delta. På kort løype er det lagt til rette for både barnevogn og rullestoler. Men alt avhenger selvsagt av været. Men skulle det bøtte ned, så mister vi ikke motet av den grunn. Hellas-Trimmen vil også bli arrangert for 44. gang, lover Solberg.

Marsjen starter fra parkeringsplassen i Trollstien på Galterud mellom klokken 10.00 og 12.00, og avsluttes på Hellashytta. Merking til start gjøres fra «Extra» ved Austad Gård, hvor man enten kan velge kort løype på to kilometer som følger lysløypa til Hellashytta, eller lang løype på seks kilometer som går innom utsiktstårnet på Risdalsåsen.

Det vanker også premier til barn.

–Det blir gitt ut bamser og drikkeflasker så langt lageret holder. I tillegg blir det i tradisjon tro delt ut deltakerdiplom til alle som fullfører innen klokken 15:00, samt deltakerpremier til tre heldige voksne på loddtrekning. 

PS: Deltakeravgiften for barn er 15 kroner, mens voksne må ut med 30.

[email protected]