Hjem Kultur «Bølgen» herjer hitlistene – slipper singel

«Bølgen» herjer hitlistene – slipper singel

I sommer sang Niklas «Bølgen» Paulsen (19) seg inn i publikums hjerter og inntok førsteplassen på Spotify med debutsingelen «Er ikke verre». Etter hans livedebut i TV 2-programmet «Allsang på Grensen» i juli fikk også det svenske publikumet øynene opp for den talentfulle drammenseren.

Take off

Den musikalske reisen til Niklas Paulsen startet hjemme på gutterommet på Austad hvor han covret store amerikanske artister. 14 år gammel skrev han sine første sanger. To år senere kjøpte han sitt eget utstyr og begynte å legge ut materiale på gratistjenesten Sound Cloud. I denne perioden begynte også platedirektør i MTG Music, Larry Bringsjord å ha jevnlig kontakt med den gryende artisten «Bølgen».
I vår da koronapandemien herjet som verst tok Niklas Paulsen sine Tik Tok videoer av på nettet. Noe som også skulle vise seg å være springbrettet for en kometkarriere som artisten Bølgen.

Norges mest spilte

Med sine åtte millioner avspillinger på forskjellige streamingtjenester kan Niklas Paulsen titulere seg med den mest solgte norske artisten sommeren 2020. En bragd han også har mottatt platina-prisen for, og det kun to uker etter at han solgte til gull for debutsingelen «Er ikke verre».

– Allerede første dagen la «Er ikke verre» seg inn på tredjeplass på Spotify før den hoppet rett opp på førsteplass. Og det er utrolig gøy, forteller Niklas Paulsen, bedre kjent som artisten «Bølgen».

Publikum tolker låten til Bølgen på forskjellige måter. Men ifølge artisten selv så er ideen bak noe helt annet enn de tilbakemeldingene han får.

–Jeg er veldig glad i fart og spenning. Og jeg elsker å ha det gøy med å hoppe fra klipper, kjøre vannskuter og fiske. Og da kan jeg ikke ha en som stopper meg, forklarer han.

Signert på magefølelse

Bak hver låt ligger det mye arbeid, noe som Niklas Paulsen fikk øynene opp for da han signerte platekontrakten med Larry Bringsjord, platedirektør i MTG Music i mai.

– I utgangspunktet trodde jeg plateselskapet var der for å hjelpe meg til å legge ut låter på Spotify. Men det er masse mer, forklarer han og ramser opp.

– Foruten å få spilletid på radio, reklame og videofilming, så dekker plateselskapet også utgifter på tiden jeg bruker i studio og jobben som plateprodusenten legger ned.
Manager Maria Bringsjord beskriver Niklas Paulsen som ekstremt dedikert. Noe platedirektør Larry Bringsjord bekrefter.

– Allerede for noen år siden skjønte jeg at noe var på gang da jeg hørte en låt som Niklas hadde skrevet. Og da vi kom i kontakt med hverandre i år, så fikk jeg en magefølelse på at han her må du bare signe opp. En magefølelse som basert på Niklas sitt ukuelige pågangsmot, positivitet og musikalitet. Og sekundært at han var stor stjerne på Tik-Tok i vår, sier Larry Bringsjord, og erkjenner at det er første gang han signerer en artist han ikke har sett live.

Student og hobby

Til daglig studerer Niklas Paulsen markedsføring i Kristiansand.
– Jeg ser muligheten til å fullføre mitt andre år ved Universitet i Agder slik som situasjonen er nå. Men tar artistkarrieren av, så hopper jeg av studiene og fullfører senere.

Å være student på heltid byr også på livserfaring og inspirasjon, ifølge Drammensartisten.

– For meg er det kun positivt å ha et sted å hente inspirasjon i og med at jeg kun er 19 år gammel og liten livserfaring. Denne sommeren har for det meste jobbet, så i tiden fremover vil det komme mange nye låter. Derfor kan jeg faktisk studere fordi jeg har gjort mye av jobben allerede, forteller han.

Talkshow og konsert

Spillejobben på «Allsang på Grensen» i juli har skapt nysgjerrighet rundt den unge artisten fra Drammen.

– De andre artistene som var med i programmet var overrasket over at jeg faktisk aldri tidligere hadde opptrådd foran publikum, og at jeg gjorde en så bra jobb, smiler han.
Han har også vært gjest hos Senkveld på TV2. Og fredag 23. oktober har «Bølgen» sin debutkonsert på Union Scene.

– Jeg gleder meg til å spille to konserter denne kvelden. En alkoholfri for de under 18 år. Og senere på kvelden for de som er over 18 år, forteller han.

Team Bølgen

Niklas «Bølgen» Paulsen har et stort privat og profesjonelt apparat i ryggen. På hjemmebane har han en god sparringspartner i pappa, som gir gode råd i forhold til business og en mamma som artisten beskriver som en uvurderlig støttespiller. Samt en lillesøster som heier fra sidelinjen.

– De har lovet å stille opp hele veien, også hvis karrieren tar helt av. Det gjør at jeg kan holde på med det jeg elsker å gjøre, nemlig å skrive og lage musikk, sier Niklas Paulsen.

I sin kontrakt har Niklas «Bølgen» Paulsen signert for blant annet en EP og flere singelslipp i tiden som kommer.

[email protected]