Hjem Kultur Drammensartister i NRKs «gullrekke» på fredag

Drammensartister i NRKs «gullrekke» på fredag

I juni 2018 sto Håvard (47), Endre (22) og Adam (14) sammen på scenen for første gang da de kommunale barnehagene i Drammen innviet sommeren. En fellesopplevelse som ga mersmak. For etter konserten for snaue to år siden har far og sønner spilt sammen på private events og holdt en fullsatt konsert på Svensefjøset i Lier. Fredag 17. april utvider den talentfulle familien fra Fjell horisonten når de er deltagere i ukens utgave av «Beat for beat» på NRK.

–Vi ble invitert til å være med på «Beat for beat» i fjor høst, men vi måtte takke nei da Adam deltok i «Norske talenter» på TV2, forteller Håvard Gryting.

Morsomme oppgaver

Med en stående invitasjon fra det populære programmet i «gullrekka» åpnet det seg en ny mulighet denne våren. Programmet som vises fredag er spilt inn før koronaviruset nådde Norge. 

–Opptaket ble gjort onsdag 29. januar. Og jeg tror ikke det ville vært den samme opplevelsen uten publikum i salen under opptaket, sier han, og forteller at han har stor respekt for tiltakene som myndighetene har satt i verk for å unngå økt risiko for smitte.

Vårsesongen av programmet har blitt fylt opp av en rekke nye utfordringer for deltagerne.

–De nye oppgavene var morsomme og utfordrende. Noe som skapte et enormt engasjerte hos både oss og publikum, forteller Håvard Gryting, som også var deltager for 10 år siden i «Beat for beat» under ledelse av daværende programleder Ivar Dyrhaug.

Trygg 

Sammen med Endre og Adam forberedte Håvard seg så godt det lot seg gjøre før opptaket i januar.

–Det er i utgangspunktet et stort repertoar av kjente låter å ta av i programmet, så du kan aldri forberede deg 100 prosent.

Håvard er full av beundring av hvordan hans to sønner taklet det å være i en så stor setting som det «Beat for beat» er med tv-kamera tett på. Samtidig som de måtte være skjerpet under musikkoppgavene.

–De fikk meg til å føle meg trygg fordi de er så trygge på seg selv og det de gjør musikalsk, forteller han med stolthet i stemmen.

Under programmet akkompagneres familien av «Beat for beat» pianisten Lars Andreas Aspeseter.

Moholt

I fredagens NRK-program møter familien Gryting konkurranse fra programleder Katrine Moholt fra TV 2-programmene «Skal vi danse» og «Allsang på Grensen», og hennes datter, Evelina Moholt.

Fredag 17. april konkurrerer Håvard (t.v.), Endre og Adam Gryting mot Katrine og Evelina Moholt i denne ukens utgave av «Beat for beat». Her er de avbildet sammen med programleder, Atle Pettersen (nummer fire f.v.). Foto: Julia Marie Naglestad/ NRK.

–Evelina er vant til å stå på scenen som skuespiller og er med på å berike programmet. Dessuten er mor og datter Moholt på en helt annen skala enn oss musikalsk noe som er med på å skape en bredde, røper Håvard Gryting.

Som et av de personlige høydepunktene i det kommende programmet trekker Håvard frem felleslåten hvor de som familie synger trestemt.

–Det ble så fint, sier han, og håper at flest mulig benker seg foran tv-skjermen fredag klokken 20:00.

[email protected]