Hjem Nyheter Drammenser nominert til Amanda

Drammenser nominert til Amanda

Filmens handling er basert på historiske hendelser fra virkeligheten. «Flukten over grensen» filmen starter i desember 1942. Sarah og Daniel er jøder og skal sendes ut av Norge. De har gjemt seg i kjelleren til foreldrene til Otto og Gerda, men blir oppdaget og foreldrene arresteres.

Det er Johanne Helgeland fra Drammen som er regissøren bak filmen og produsenten er Cornelia Boysen.

Hun har vært ansatt i Maipo Film i over ti år og har et spesielt hjerte for fortellinger for barn-og unge og har brukt det meste av tiden min på det.

– Jeg mener at noe av det viktigste vi gjør er å gi barn som vokser opp i Norge kulturopplevelser som har referanser til deres hverdag og oppleves relevante, sier hun.

Cornelia Boysen er produsent for filmen, og er glad for å være nominert til Amandaprisen. Foto: Privat

«Flukten over grensen» ble også kjøpt av en amerikansk distributør for markedet der og er også solgt til et knippe baltiske land.

– Det var en veldig fin film å arbeide med, særlig var det fint å jobbe med regissør Johanne Helgeland og manusforfatter Maja Lunde. Jeg håper vi får til det flere ganger, sier Boysen.

Og legger til det at filmen har en fortelling som treffer oss både på et historisk plan, men også har klare linjer til situasjonen i dag hvor det er millioner av barn på flukt hver dag, var et ekstra viktig element med denne filmen.

Og nå som kan de kanskje ta med en Amanda hjem.

– Det er fryktelig stas. Det var mange fine filmer for det yngre publikumet akkurat i år, som gjør at det er ekstra stas å være en av de nominerte, sier Boysen.

Otto spilt av Bo Lindquist-Ellingsen (f.v.), Anna Sofie Skarholt som Gerda, Bianca Ghilardi-Hellsten som Sarah og Samson Steine som Daniel i en fluktscene som er spilt inn i Klunken i Lier. Foto: MAIPO FILM

Boysen har vært nominert før i denne kategorien både med Flåklypa-filmene og Doktor-Proktor filmene. I tillegg til det var hun nominert i fjor for beste film med Harajuku, sammen med regissør Eirik Svensson.

«Flukten over grensen» skal konkurrere med «Kaptein Sabeltann og den magiske diamant» og «Askeladden i Soria Moria slott».

Den nasjonale filmprisen Amanda deles ut i 22 ulike kategorier fredag 14. august på Festiviteten i Haugesund. Amanda er en del av Den norske filmfestivalen som finner sted 14.–21. august 2020.

[email protected]