Hjem Nyheter Drammenser ny fylkesråd

Drammenser ny fylkesråd

– Jeg gleder meg veldig til et spennende og viktig oppdrag. Kultur og mangfold er svært viktig for veldig mange mennesker, og er et felt som betyr mye også for meg. Det å få være med på denne utviklingen i hele Viken, er noe jeg virkelig ser fram til, sier Tonje Kristensen.

10. september ble hun presentert som ny fylkesråd for kultur og mangfold. Det skjedde på Drammens bibliotek.

Tonje Kristensen er 32 år gammel, og bor i dag i Drammen. Hun representerer Arbeiderpartiet, og har det siste året vært medlem av fylkestinget i Viken.

Hun har tidligere sittet i fylkestinget i Buskerud, hvor hun også har ledet hovedutvalg for kultur, idrett og folkehelse. Hun kommer til fylkesrådet i Viken fra stillingen som faglig ungdomssekretær i LO Norge.

Tonje glad for Tonjes ja 

Fylkesrådsleder Tonje Brenna er glad for at navnesøster Kristensen har takket ja til å bli del av fylkesrådet i Viken.

-?Tonje er solid, erfaren og hardtarbeidende. I tillegg er det ekstra spennende at hun kommer fra fagbevegelsen. Jeg gleder meg til å jobbe sammen med Tonje. Og er helt sikker på at hennes erfaring som leder av kulturkomiteen i Buskerud gjennom fire år kommer godt med som fylkesråd for kultur, sier Tonje Brenna.?

Brenna har gjennom å velge Kristensen fått en fylkesråd for kultur som kommer fra en av Vikens største byer.

-Jeg er opptatt av at politikken skal være mangfoldig?og at alle deler av Viken skal bli sett og hørt.?Tonje kommer fra en av de største byene i Viken, Drammen, et område med både stor vekst og urbane utfordringer. Det blir en styrke for oss å ha Tonje med på laget.

I dag ble drammenser Tonje Kristensen en del av denne gjengen. Foto: Morten Brakestad

Fra ni til sju poster 

Fylkesrådet i Viken består nå av Arbeiderpartiet og Senterpartiet, etter at Miljøpartiet De Grønne og Sosialistisk Venstreparti valgte å gå ut av fylkesrådet 24. august. Fram til dette har fylkesrådet altså bestått av ni rådsposter. Nå blir det sju. Fylkesråd Olav Skinnes får ansvaret for samferdsel, som er en sammenslåing av de to rådspostene distrikt- og fylkesveier og kollektivtrafikk. Videre slås klima og miljø sammen med plan. Her er fylkesråd Anne Beathe Tvinnereim fra Senterpartiet.

– Ap og Sp skal styre Viken trygt videre i mindretall. Vi samler porteføljene og lager en mer effektiv organisasjon slik at vi kan bruke kreftene våre på best mulig tjenester og komme tettere på våre folkevalgte i fylkestinget, sier Brenna.

Det er krevende økonomiske tider også i Viken.

– Koronakrisen har kostet hele samfunnet dyrt, også fylkeskommunen. Det er derfor naturlig å redusere kostnader også hos oss når resten av samfunnet må spare, avslutter Brenna.

Dette er fylkesrådet: 

Det nye fylkesrådet i Viken ser dermed slik ut:

Fylkesrådsleder – Tonje Brenna (Ap)

Fylkesråd for finans og administrasjon – Halvard Ingebrigtsen (Ap)

Fylkesråd for opplæring og kompetanse – Siv Henriette Jacobsen (Ap)

Fylkesråd for næring og tannhelse – Johan Edvard Grimstad (Sp)

Fylkesråd for plan, klima og miljø – Anne Beathe Tvinnereim (Sp)

Fylkesråd for kultur – Tonje Kristensen (Ap)

Fylkesråd for samferdsel – Olav Skinnes (Sp)