Hjem Nyheter Drammenser rår over pantemilliarder

Drammenser rår over pantemilliarder

Tor Guttulsruds tilknytning til miljøarbeid har vært sterk i hele hans voksne liv, blant annet i form av en lengre periode som leder i naturvernforbundet i Drammen.

Evig miljøkamp
Kampen for miljøet lever like godt i jobben hans i dag. Nå som økonomidirektør i Infinitum siden 1997, selskapet som drifter pantesystemet for bokser og flasker med pantemerke i hele Norge. I disse dager markerer de sitt eget 20-årsjubileum for gjenvinning av bokser og plastflasker (PET).

Tor Guttulsrud fra Drammen har i alle disse årene hatt en sterk påvirkning på utviklingen. I dag er han økonomidirektør for selskapet som omsetter for over tre milliarder norske kroner i året.

Selv om Guttulsrud bor i Drammen, har han alltid jobbet i Oslo. Det gjør han ennå. Trebarnsfaren med en sønn og to døtre, er stolt av den posisjonen panteordningen har fått i Norge.

Startet i 1902
Infinitum, som er navnet på selskapet han jobber for, het Norsk Resirk fram til 2014. Selv startet Guttulsrud i Norsk Resirk i 1997.

–Målet har hele iden vært å gi flasker og bokser et evig liv. Derfor ble også panteordningen innført i Norge allerede i 1902, og da med seks øre i pant for det som den gang var en kostbar emballasje produsert i glass, forteller Guttulsrud.

Forrige artikkelFull fokus på tryggere skolevei
Neste artikkelInviterer til annerledes julaften