Hjem Nyheter Drammensere med lokal variant av EcoTrail

Drammensere med lokal variant av EcoTrail

– På grunn av koronatiltakene har vi satt i gang dette lokale tiltaket som en del av Eco Trail. Folk velger selv hvor langt de vil løpe, men må logge turen ved hjelp av GPS-klokke eller lignende og sende inn til EcoTrail, forteller Emil Løvgren. Opprinnelig er distansene i EcoTrail 80 km, 50 km, 31 km, 21 km eller 10 km. Dette er altså en alternativ gjennomføring hvor hvem som helst kan løpe hvor som helst og så sende inn dokumentert lengde og tid til EcoTrail. De lager resultatlister og sender ut medaljer i etterkant. 

Invitert løpevenner til å delta

Det er ingen offisiell arrangør her i distriktet, men Jørgen Wilthil og brødrene Løvgren har invitert løpevenner til å delta. Wilthil har bestemt løyptraseen og beregnet den til 80 km. I korte trekk går løypa fra Stenseth i Krokstadelva, opp Ulevannsveien til Øyvann, litt i marka før skogsbilveien følges rundt Glitre, forbi Dammen, Lelangen, Eiksetra, Storsteinsfjell, Spiralen, gjennom byen, opp Strømsåsen, gjennom Konnerud, Hagatjern, Viksetra, Åsen og forbi Mjøndalen sentrum tilake til utgangspunktet. 

– Løper dere sammen, eller er dette veldig individuelt?

– Vi kommer til å løpe sammen hele veien. Hyggelig å ha noen å skravle med underveis og som kan motivere hvis kreftene avtar. Det skjer mye med humøret i et så langt løp, og det er gjerne både opp- og nedturer for hver enkelt på ulike steder i løpet. Da er det greit å ha noen som kan dra en med videre til kreftene kommer tilbake igjen, mener Emil. 

Potetgull, seigmenn og sjokolade

Traseen går stort sett på sti, traktorveier og grusveier, minst mulig på asfalt. Sprekingene har med seg drikke og annen næring underveis, og de kommer også til å fylle opp med vann fra bekker i skogen. Hjemme hos Emil Løvgren på Danvik venter imidlertid både potetgull, seigmenn og sjokolade til både de som står av etter 50 km og de som likeså godt tar 30 km til.

I skrivende stund er det kun Jørgen, Erik og Emil som løper sammen i vårt område, men rundt om i Norge er det per i dag over 1000 påmeldte som løper lokalt. 

Sjekk her: EcoTrails sider 

[email protected]