Hjem Nyheter Drammenserne er nysgjerrige på egen by

Drammenserne er nysgjerrige på egen by

– Mitt inntrykk er at drammenserne har brukt det som er av muligheter, i tillegg til å prøve ut ting de ikke har gjort tidligere. Vi har også opplevd at langt flere har brukt ferien på å reise rundt i landet, og at folk har kommet til Drammen, forteller avdelingsleder for innbyggertorget og turistinformasjonen i Drammen kommune, Øystein Kristoffersen.

Nysgjerrige

Etter kommunesammenslåingen av Nedre Eiker, Drammen og Svelvik ved nyttår har Kristoffersen inntrykk av at drammenserne har blitt mer nysgjerrig på hva som finnes av aktiviteter i den nye storkommunen.

–Vi har opplevd større interesse for blant annet «Sørlandsidyllen» i Svelvik, Fossekleiva, Portåsen, orkideene i Mjøndalen, Spiralen og kunstgallerier. Det har også vært økt nysgjerrighet for byens flotte og mangfoldige turområder og kyststien i Svelvik, sier han.

Selv om ikke Kristoffersen har overnattingstall å vise til, så har han tro på at flere har blitt sultne på hva Drammen inneholder av aktiviteter de siste månedene.

–Spiralen var dessverre stengt i sommer på grunn av rehabilitering, men tunnelen er nå åpnet for ferdsel igjen. I området rundt Spiralen er det et fantastisk flott turområde, i tillegg til et flott utkikkspunkt, frister Kristoffersen, og oppfordrer turgåere til å legge turen bortom Stronghytta som er under oppføring.

Utkikkspunkter

Byen formelig bugner av utkikkspunkter når Kristoffersen ramser opp.

–Knabben i Solbergelva, Haukåstoppen, Spiralen, Landfallhytta eller Høgås på Berger er alle populære utkikkspunkt. På Bremseåsen kan man også bli bedre kjent byens ville orkideer på veien fra MIF-hytta til Bremsetjern. Og ønsker du å utforske Røysjømarka så kan du ta bussen til Kniveåsen og gå derfra, forteller turistinformasjonssjefen, og oppfordrer til å bruke ut.no for å finne forslag til turområder.

–Ut.no til DNT er kjempefint å bruke hvis det er områder man er usikker på. Og jeg oppfordrer tidligere eikerværinger, svelvikinger og drammensere til å legge turen til nye steder denne høsten.

Tretelt og downhill

Denne sommeren har drammenserne fått en ny overnattingsmulighet på Spiralen.

–En liten tur inn i skauen fra parkeringen på Sprialen kan man leie et tretelt som ligger i lufta for en natt, eller to, forteller Kristoffersen om det kommersielle tilbudet.

–I utforløypene i Drammen skisenter er det mulighet for downhillsykling, eller klatring utendørs i parkanlegget. Og for de yngste er det mulighet for å utfolde seg i Klatreverket, Trampolineparken eller Lekeland denne høsten. Et besøk på Gulskogen gård eller Drammen Museum er også en flott aktivitet for hele familien, summerer Kristoffersen.

Kystled 

Etter kommunesammenslåingen kan Drammen skilte med landets korteste ferjetur og den nest sterkeste tidevannsstrømmen i Norge. I munningen til Svelvikstrømmen ligger også kommunens egen Kystled hytte.

MF «Svelviksund» trafikkerer Norges korteste bilfergetur. Ferja over Svelviksundet, som forbinder Asker med Drammen, har hatt travle tider i sommer. Foto: Tom Helgesen

–Hvem som helst kan leie hytta via Svelvikportalen, forklarer Kristoffersen, og minner drammenserne på at det er mange uoppdagede perler i kommunen.

–Det er lett å tenke at Drammen ikke har så mye, men hvis man undersøker litt tror jeg at mange vil bli overrasket over hvilket mangfoldig aktivitetstilbud som byen faktisk har, summerer Øystein Kristoffersen, og viser til den ferske Drammensguiden som ligger ute på Drammen kommunes hjemmeside.

[email protected]