60 ÅR: Morten Halvorsen fyller 60 år, og feirer det med en jubileumsutstilling. Trær nær her III er tittelen på utstillingen. Morten er glad i å male trær. Bente Wemundstad

Drammenskunstner jubilerer

Skrevet av Bente Wemundstad
23.10.2019 18:55 - OPPDATERT 24.10.2019 12:49

Når Morten Halvorsen åpner sin jubileumsutstilling 24. oktober, er det svoger og ordfører Tore Opdal Hansen som står for åpningen.

Når Morten Halvorsen kaller det en jubileumsutstilling, er det for å markere at han nylig fylte 60 år, og at det er 20 år siden hans første separatutstilling. Kunsten hans, derimot er «bare» 48 år.

– Faren min var butikksjef i en fargehandel i Bøhmpassasjen, og dermed fikk jeg tilgang til maling. Jeg begynte å male i 12-13-årsalderen, sier han.

Byavisa møter Morten Halvorsen på SAF – Strømsø Atelierfellesskap – i Heltberg skole. Her har 23 kunstnere sine arbeidsplasser, og Halvorsen styrer med økonomien. Som kunstner er han selvlært, men utdannet innen grafisk design. Til daglig jobber han med design og reklame, og produserer reklamesnutter, annonser og bøker.

– Det er greit å ha flere bein å stå på. Jeg har latt jobben ta mer og mer tid nå, så jeg maler ikke så mye lenger. Kanskje 20-25 bilder i året.

Og bildene er vanlig norsk skog, og alltid fra nærområdet. I det hele tatt er nærområdet alt som betyr noe for Morten Halvorsen.  Han har aldri bodd noen andre steder enn Drammen, og har vært Konnerudgutt siden barneskolen.

Fra 1999 har han hatt 12 separatutstillinger, og utstillingen som åpner torsdag blir hans 13. Han har deltatt på en rekke kollektivutstillinger, og er innkjøpt av Buskerud Fylkeskommune. I tillegg sitter han i styret i Buskerud Bildende Kunstnere (BBK), og i juryen ved Novemberutstillingen.

Jubileumsutstillingen på Galleri Oddvar Olsen heter Trær Nær Her III. Det er tredje utstillingen med trær som tema. Ikke fordi han bare er opptatt av trær i åndelig forstand, men fordi de gir ham en mulighet til å utforske stoffligheten og lyset. 

[email protected]

 

[annonse]