Det blir ingen massemønstring i sentrumsgatene første helgen i september i år. Drammensmaraton 2020 er avlyst. Her fra starten under fjorårets arrangement.

Drammensmaraton 2020 er avlyst

Skrevet av Bjørn Larsen
08.05.2020 12:15 - OPPDATERT 10.05.2020 22:55

Drammensmaraton 2020 er avlyst pga usikkerheten rundt koronasituasjonen. I år skulle det markeres at det var 40. gangen maratonen skulle arrangeres, men noe jubileumsmarkering blir det altså ikke i år.

Årets Drammensmaraton skulle vært arrangert søndag 6. september. Men slik blir det altså ikke. 

- Vi har ingen klarhet i hva som gjelder for arrangementer med så mange deltakere etter 1. september. Derfor måtte vi ta en beslutning nå før vi pådro arrangementet kostnader vi ikke fikk dekket inn igjen ved en avlysning på et enere tidspunkt, sier leder i Sturla IF, Tor Lau. Å vente på nye retningslinjer fra myndighetene til høsten var heller ingen mulighet. Det trengs tid til forberedelser og levering av nødvendig utstyr til arrangementet. 

Hva skjer med de som har meldt seg på?

- De som er påmeldt til årets arrangement kan enten flyttes over til 2021-løpet, eller de kan få refundert påmeldingsavgiften dersom de ønsker det, sier Lau.

Lau beklager selvsagt at Drammensmaraton må avlyses i år. Maratonarrangementet er en viktig inntektskilde for Sturla og bidrar med penger til driften av gruppene i idrettsforeningen. 

[email protected] 

Les mer om:

Drammensmaraton