Hjem Kultur Du kan bidra til byens neste kunstverk

Du kan bidra til byens neste kunstverk

I dette nye prosjektet til kunstner Kristin Bjørseth, som er en videreføring av prosjektet «LEK til Arne Næss og La oss først puste tre ganger», berører hun tankene rundt meningen i livet igjen.

-Dette er et tema som jeg er veldig opptatt av. Jeg ser tegn til at mange sliter og det kommer tydelig fram i den offentlige diskusjon , sier kunstneren.

Utfordring i samfunnet

Videre forteller hun at hun føler at samfunnet har blitt mer lukket, og at menneskene har mistet litt av kontakten med hverandre.

-Vi er så opptatt og stresset hele tiden at vi har glemt å være til stede, sier hun.

Meningen med prosjektet er å være en tankevekker. Og skal resultere i en video, tekst og et lydverk til slutt.

-Det optimale ville være å få laget skilter som kunne plasseres i bybildet, men foreløpig er det skissert at «oppmuntringsskiltene» skal utformes i neonskilt som vil vises i utstillingssammenheng sammen de andre arbeidene. Muligheten for å få laget og plassert ut skilter i bybildet skal undersøkes, sier hun.

Hun tror at det kan være en fin måte å gi noen oppmuntrende ord på.

-Bare det at folk smiler til deg når man er ute og går, har jo positivt innvirkning. Og jeg håper at disse skiltene som skal være i neon farger kan bidra til nettopp det, forteller Bjørseth.

Mannen i gata

Bjørseth ønsker å spørre «mannen i gata» om hva de tenker meningen i livet er og i hvilken situasjon de føler seg lykkelige.

Byavisa tok en tur til Bragernes torg for å få svar på disse spørsmålene.

Først møtte vi 71-åringen Sheila Brødreskift. Som fortalte at hun føler seg lykkelig når hun får en ny dag å leve på. – Jeg mistet en venn for ikke så lenge siden, og det gjorde at jeg ble takknemlig for det livet jeg har, forteller hun.

Hennes råd er å smile til alle man møter, noe hun gjorde til oss også.

 

På benken i torget sitter Vida Meciene (50), og venter på en venninne.

– Når føler du deg lykkeligst?

-Når jeg sitter her på benken  i sola, og venter på min venninne fra mitt hjemland Litauen. Da føler jeg meg utrolig glad, sier hun.

Familiefar Martin Arentz (42) er i byen sammen med sønnene sine. Og forteller at han føler seg lykkeligst når han er med familie og venner.

Og ikke minst føler han seg lykkelig når han ser på fotball.

 

 

Bli en del av kunstverket

-Jeg ønsker hjelp fra frivillige som kan svare på noen få spørsmål. Med de svarene jeg kommer til å få ønsker jeg å utforme tre til fem universelle svar. Og de svarene kommer jeg til å bruke for å forme kunstverket, sier Bjørseth.

Spørsmålene hun vil ha svar på:

  • I hvilke situasjoner føler du mening og/eller lykke?
  • Andre ting som gjør at du føler deg lykkelig/glad?
  • Hvilke råd ville du gitt/ville du sagt til en person som har vanskelig for å føle dette?
  • Hva kan man gjøre for å føle mer av dette?

Har du noen kloke svar eller råd til dette prosjektet som har fått støtte fra Drammen kommune, så ta kontakt med Kristin Bjørseth på e-post [email protected]

[email protected]