Hjem Nyheter Dugnad for byens kulturliv

Dugnad for byens kulturliv

Det er Byen Vår Drammen, i samarbeid med Drammen kommune og Drammens Tidende,  som setter i gang en storstilt kulturdugnad som kommer folk i de tusen hjem til gode og glede, skriver de en pressemelding. Alle smittevernhensyn er tatt og aksept er gitt fra Smittevernrådet.

Da det ble klart at kulturnæringen, arrangører og leverandører til arrangementer umiddelbart ble rammet av koronakrisen som har truffet oss alle, satte Byen Vår

Drammen i gang og rigget et studio for digital strømming av video i samarbeid med ledelsen på hotellet.

Først var tanken å bidra overfor hotellnæringen til å overføre kansellerte konferanser digitalt og tilby digital strømming til organisasjoner som har behov for å kommunisere til ansatte og kunder.

Dette ble raskt også løsningen på lediggang i kulturlivet og folks behov for kulturelt påfyll, kontakt med lokalmiljøet, underholdning og inspirasjon i hjemmetilværelse for både barn og voksne.

Kanalen blir tilgjengelig på www.drammen.no.

Først ute 

Første sending var mandag 23. mars med to artister på plakaten denne ettermiddagen med Gryting som består av Håvard, Adam og Endre Gryting, og deretter Cecilie Schilling og pianist.

Kanalen er gratis for publikum, men det legges opp til frivillige bidrag via Vipps for dem som har anledning til det. På den måten er det mulig for publikum å gi noe tilbake til en kulturbransje som står opp for å fylle hjemmene med musikk og kultur.

Det planlegges sendinger 3 – 4 dager i uken til over påske i tillegg til at det vil ligge tilgjengelig videoer på nettsiden til Byen Vår Drammen som folk kan se på når de selv ønsker.

Drammen kommune støtter dugnaden økonomisk og ansatte i kulturområdet i kommunen vil bidra sammen med Byen Vår Drammen og kulturaktører i å skape spennende, lokalt og aktuelt innhold i kanalen. Drammen kommune og Helse Sør-Øst vurderer også å benytte studioet og kanalen i formidling av viktig, lokal informasjon om den krisen vi er i.

– Vi mener at dette vil være et lokalt og kulturelt tilbud til publikum som er kjærkomment i den nye hjemmetilværelsen samtidig som vi håper det vil være et positivt bidrag til kulturnæringen i en vanskelig tid. Det vil også være en effektiv kanal som når frem til mange for næringsdrivende og andre som kommer opp med gode løsninger for publikum i krisen, sier Tom Søgård, daglig leder i Byen Vår Drammen.

Ikke krev penger tilbake

– Det er viktig for oss å formidle at vi er klar over situasjonen for både profesjonelt kulturliv, frivilligheten og idretten, sier Jorunn Staavi Larsen, kommunalsjef Kultur, idrett og frivillighet i Drammen kommune.

De vil holde løpende kontakt med arrangører og andre aktører som har fått tilskudd til eller søkt om tilskudd til arrangement som nå må avlyses eller utsettes.

– Vi oppfordrer også de som har kjøpt billetter til kulturarrangement om å ta del i dugnaden og ikke kreve sine penger tilbake, sier hun.

[email protected]