Hjem Nyheter E134 stengt i helgen – men «Svante» ga blaffen

E134 stengt i helgen – men «Svante» ga blaffen

Lørdag morgen var det så stille på vegen forbi Mjøndalen at en av de mange svanene i Drammenselva like godt tok seg en prøvetur på den nye vegen. Etter noe om og men ble nysgjerrige «Svante» høflig, men bestemt jaget tilbake i sitt rette og våte element.

Mellom fredag morgen og mandag morgen var hovedvegen mellom Drammen og Kongsberg stengt på en 7,5 kilometer lang strekning i Eiker på grunn av omfattende vegarbeider. Mellom Mjøndalen og Langebru (Hokksund) pågikk montering av vegbelysning og midtrekkverk samt asfaltering gjennom hele helgen.

Effektiv montering av midtrekkverk og veglys samtidig. Foto: Kjell Wold / Statens vegvesen

Fredag ble det i perioder kjørt envegstrafikk vestover mot Hokksund mens arbeidene pågikk. Lørdag var det tidvis stengt i begge retninger, mens det på søndag ble ledet envegstrafikk østover mot Mjøndalen og Drammen.

Asfaltarbeidene kom noe senere i gang grunnet regn, men det som ikke ble ferdig i løpet av søndag og natt til mandag, tas igjen som nattarbeid utover i uka.

Trafikksikkerhetstiltakene på E134 Mjøndalen-Langebru skal være ferdig tidlig i juli i år. Markeringen av dette prosjektets fullføring skjer samme dag som åpningen av E134 gjennom Kongsberg, fredag 3. juli.

E134 Mjøndalen-Langebru fullføres fem måneder tidligere enn opprinnelig planlagt.

[email protected]