Hjem Nyheter Eiendomsmarkedet – Selger før kjøp

Eiendomsmarkedet – Selger før kjøp

I et normalt eiendomsmarked pleier åtte av ti å kjøpe ny bolig først og så sysle med å selge sin egen bolig i etterkant.

Usikker periode

Men på grunn av koronasituasjonen vi er i nå, velger flere å selge eiendom først før de ser etter ny.

Daglig leder, Kjetil Eriksson, i Propr.no, ser et skifte i denne alminnelige trenden. Propr.no er en digital nettjeneste som hjelper deg med å selge boligen din selv uten et fordyrende mellomledd.

Veldig mange tar ikke sjansen på kostbare «brolån» og usikkerheten som er knyttet til å sitte med to boliglån, i usikker perioden, før du selv får solgt din egen bolig.

I følge Christian Gjesdal Udgaard, daglig leder og partner i Nordvik Drammen, er det fortsatt slik at majoriteten velger å kjøpe først også selge, men han ser en liten økning av at folk velger å selge først og kjøper etterpå.

– Men det er ikke en markant økning, sier Christian Gjesdal Udgaard.

Flere på visning

– Situasjonen med korona har endret litt av boligmarkedet, men vi ser fortsatt at kunder ønsker å kjøpe og selge bolig.  På den måten holdes markedet godt i gang, sier Udgaard, og legger til at de har solgt mer i april enn de gjorde i fjor.

Christian Gjesdal Udgaard, daglig leder og partner i Nordvik Drammen har solgt mer i april i år enn ifjor. Arkivfoto

Det er et velfungerende marked i følge vår statistiker. Flere boliger blir solgt enn det

blir lagt ut, sier han.

Norvik har opplevd bra oppmøte på visninger også de siste to ukene og folk spør mer etter en enebolig nå enn før.

– Ca 100 personer har møtt opp på visninger fordelt på ni visninger den siste uken, forteller han, og legger til at budet ikke sitter så løst nå. Folk tenker seg litt mer om før de gir et bud, sier han.

[email protected]