Hjem Kultur Eikerværing med kongelig podcast

Eikerværing med kongelig podcast

Hver torsdag blir lyttere av «Undersåttene» oppdatert på all sladder og historiske begivenheter om Europas kongelige.

Syv år gammel leste Ole-Jørgen Schulsrud-Hansen en bok om 1905 og Norges første konge etter Unionsoppløsningen, Kong Haakon den syvende, dronning Maud og kronprins Olav. Historien om kongelige fikk syvåringen til å bli nysgjerrig på faget. Som 17-åring skrev han kronikken «Kongehuset ikke et onde». En kronikk som også skapte interesse hos TV 2s «God morgen Norge». I dag studerer eikerværingen historie ved Universitetet i Oslo (UiO) og driver podcasten «Undersåttene» sammen med sine gamle teatervenner og programledere, Jørgen Kaupang-Marthinsen (23) fra Horten og Dina Heier Pedersen (25) fra Sandefjord. Trioen møttes første gang under en teatercamp i Arendal for fire år siden.

Fordelt rollene

Da eikerværingen Ole-Jørgen Schulsrud-Hansen postet et bilde fra en kongelig begivenhet tok det ikke lang tid før Jørgen responderte med en kommentar om at også han er interessert i kongelige. Kongeinteresserte Dina hang seg på, og tidligere i år ble ideen om å starte en egen podcast om Europas kongehus født.

Ole-Jørgen Kaupang-Marthinsen

Mens Dina oppdaterer lytterne på det nyeste fra sladrepressen tar Jørgen for seg tematikken om hvordan de kongelige henger sammen i Europa. Og Ole-Jørgen stiller alltid forberedt med historiske tilbakeblikk. Som sist torsdag da temaet var Russland og lytterne fikk servert historier om tsaren som drepte sin sønn, og ufødte barnebarn, og tsarinaen som hadde en 40 år yngre elsker.

–Vi starter alltid sendingen med siste sladder før vi tar for oss ukens tema og avrunder med spørsmål fra lytterne, forklarer Ole-Jørgen.

 

Kongelig kjærlighet

Under vielsen av Meghan og prins Harry var Ole-Jørgen tilstede i Windsor. Dina og Jørgen feiret begivenheten med en bryllupsfest i leiligheten til den kvinnelige programlederen. På spørsmål om hvem de selv kan tenke seg å gifte seg med av de kongelige dveler Dina.

KONGELIG BRYLLUP: Da Meghan og prins Harry giftet seg i Windsor Castle var Ole-Jørgen Schulsrud-Hansen fra Krokstadelva tilstede i Windsor gater for å hylle det nygifte paret. Foto: OLE-JØRGEN SCHULSRUD-HANSEN

–Jeg vet faktisk ikke om jeg er i stand til å være en god kongelig representant i forhold til alle tilstelningene som du må delta på, sier hun.

Jørgen håper at Norges fremtidige dronning, prinsesse Ingrid Aleksandra finner en mann valgt ut i ifra hennes eget hjerte.

–Det hadde vært stas om prinsesse Ingrid Aleksandra hadde fattet interesse for en gresk gud, eller en av de spanske tronarvingene som befinner seg litt lenger ut i arverekken. Men finner hun seg en Lukas eller Marius så er hun hjertelig velkommen til å gjøre det også, kvitterer han.

–Mulighet for å få inn litt mer blått blod i kongefamilien hadde vært moro, supplerer Ole-Jørgen.

Forrige artikkelDisse får fylkets kultur- og idrettspriser
Neste artikkelKirsti fra Drammen på gjestebud hos kronprinsparet