Hjem Nyheter Ektepar satser på verdens mest solgte bok

Ektepar satser på verdens mest solgte bok

Bibelbutikken Drammen

Butikken i Drammen holdt frem til i fjor til i første etasje på Folkets Hus, men de har nå flyttet inn i nye lokaler i Øvre Storgate ved siden av Ulla Garn.

Det var i det samme området Drammen Kristelige Bokhandel ble startet opp for mange år siden, så vi føler at vi bygger videre på en lang og god tradisjon. 1. oktober har vi fireårsjubileum, forteller Tore Kransberg.

Samarbeid

Heidi Christine Kransberg, som er butikksjef i Drammen, jobbet i gamle Bok & Media for en del år siden, og Tore jobbet som butikksjef når det het Vivo og lå på Magasinet. Etter konkursen i Vivo-kjeden (tidligere Bok & Media) for snart tre år siden kjøpte de restene etter konkursutsalget i både Drammen og Tønsberg. Oktober 2016 åpnet de en ny butikk på Torget Vest i Drammen.

De drev videre som Vivo fram til oktober 2018 da de ble Bibelbutikken og inngikk samarbeid med Jorun og Helge Brunstad fra Sandnes. Dette samarbeidet gjorde det mulig å starte opp i Tønsberg i november 2018.

Gaver og bibler

Navnet nå forteller tydelig hva slags butikk vi er, sier Heidi.

Vi har fortsatt litt gave- og interiørvarer, men vi har fokus på å være en kristen bok og gavebutikk. 

Bibelen er fortsatt bestselger i butikkene.

Vi selger mye bibler, spesielt konfirmantbibler som menigheter kjøper hos oss. Men også mange privatpersoner kommer innom for å kjøpe bibler. Vi har nå en ny leverandør på navnepregning, og kan levere dette raskere enn tidligere. Mange konfirmanter har fått dette som en gave, og det er et fint minne for resten av livet, mener ekteparet.

Stadig nye bibler

Bare de siste årene har det skjedd mye med bibeloversettelser, forteller Tore.

Bibel 2011 fra Bibelselskapet er den vi selger mest av. De kom også med en Studiebibel nå i januar. Bibelen Guds Ord fra Bibelforlaget kom med en ny revidert utgave i 2017, og ny Studieutgave av den kom i 2018. Siste utgaven fra dem er Hverdagsbibelen som er på et enklere språk som skal være lettere å forstå.

Du kan også velge mellom mange ulike farger, kunstskinn eller ekte skinn og forskjellige størrelser, forteller Heidi. Hun liker spesielt godt den lilla utgaven av 2011, men til daglig bruker hun den turkise utgaven av Hverdagsbibelen. Og er hun i det kreative humøret så tar hun frem Inspirasjonsbibelen, hvor det er meningen at du skal fargelegge og skrive notater i.

Viktig budskap

Vi har et godt utvalg av bøker fra alle de kristne forlagene, og håper at alle kristne skal føle at vi er deres bokhandel. Og er det noe vi ikke har inne så bestiller vi det gjerne.

Butikken i Drammen har gjennomgått en oppgradering siste månedene og blitt en lysere og luftigere butikk.

Bibelen inneholder verdens viktigste budskap, sier ekteparet Kransberg. 

Fakta: Bibelen

*Bibelen er betegnelsen for de grunnleggende kanoniske skrifter i blant annet jødedommen og kristendommen. 

*Bibelen er den boken i verden som er oversatt til flest språk.

*Bibelen, nye testamentet og bibeldeler er oversatt til 3 223 språk.

*Bibelen er fortsatt en bestselger i Norge, og 50-60 millioner selges årlig på verdensbasis.

*Hele bibelen er på cirka 1.400 sider, har 1.189 kapitler, 31 173 vers, cirka 740.000 ord og tre millioner bokstaver.

*Høytlesning tar cirka 80 timer, og stille lesning tar cirka 50 timer.