Mat
22 april, 2024
De siste syv årene har importen av feta- og salatost økt med 30 prosent. Med unntak av noen få lokale...
09 april, 2024
På få år har salget av brokkolini økt med over 1500 prosent! – Brokkolini har på rekordtid gått fra å...
03 april, 2024
4. april er den internasjonale gulrotdagen. Gulrot er den grønnsaken vi både produserer mest av i Norge...
23 mars, 2024
I Norge importerer vi appelsiner hele året, og ifølge OFGs Frukt- og grøntstatistikk 2023 importerte...
22 mars, 2024
På mandag er det vaffeldagen, en god anledning til å unne seg selv eller ungene en ekstra digg lunsj....
18 mars, 2024
Hele 32 prosent av nordmenn som har fått med seg debatten rundt ultraprosessert mat, har tatt grep i...
07 mars, 2024
Det er ikke lenger bare voksne på diett som strekker seg etter cottage cheese i butikkhyllene. I 4. kvartal...
09 januar, 2024
Lettbedervet mat er merket med siste forbruksdato, og holdbarheten kan bli kortere hvis maten ikke blir...
27 desember, 2023
1 av 3 planlegger å spise kalkun på nyttårsaften i år, det viser MatPrats årlige juleundersøkelse utført...
23 desember, 2023
Hele 40 prosent oppgir at de kaster mer mat i julen sammenlignet med resten av året. Her er tipsene på...
21 desember, 2023
Det er ubehagelig å føle seg stappmett og “stinn” i julen. Mange tror akevitt hjelper på å fordøye...
19 desember, 2023
En fersk undersøkelse viser at over halvparten av dem som spiser dessert på julaften velger riskrem....
15 desember, 2023
Innholdet av plantevernmiddelrester i mat på det norske markedet er lavt. Det er flest funn av plantevernmiddelrester...
15 desember, 2023
2 av 10 kaster mer mat i løpet av desember enn ellers i året. Det viser en ny undersøkelse utført av...
14 desember, 2023
Det er fettet under svoren som sikrer en vellykket juleribbe med sprø svor. Likevel er det bare 5 % av...