Mat

Norske bønder tar opp kampen mot importert ost
De siste syv årene har importen av feta- og salatost økt med 30 prosent. Med unntak av noen få lokale...
Dette er den nye trendgrønnsaken
På få år har salget av brokkolini økt med over 1500 prosent! – Brokkolini har på rekordtid gått fra å...
Gulrotens dag
4. april er den internasjonale gulrotdagen. Gulrot er den grønnsaken vi både produserer mest av i Norge...
Gode grunner til å spise appelsiner i påsken
I Norge importerer vi appelsiner hele året, og ifølge OFGs Frukt- og grøntstatistikk 2023 importerte...
Ta med grove vafler i matpakken på mandag
På mandag er det vaffeldagen, en god anledning til å unne seg selv eller ungene en ekstra digg lunsj....
Én av tre har gjort endringer etter omstridt matdebatt
Hele 32 prosent av nordmenn som har fått med seg debatten rundt ultraprosessert mat, har tatt grep i...
Salget skjøt i været etter TikTok-trend
Det er ikke lenger bare voksne på diett som strekker seg etter cottage cheese i butikkhyllene. I 4. kvartal...
Hvordan maten behandles påvirker holdbarhetsdatoen
Lettbedervet mat er merket med siste forbruksdato, og holdbarheten kan bli kortere hvis maten ikke blir...
Kalkun er fortsatt nyttårsfavoritten
1 av 3 planlegger å spise kalkun på nyttårsaften i år, det viser MatPrats årlige juleundersøkelse utført...
Slik bruker du opp restene fra julematen
Hele 40 prosent oppgir at de kaster mer mat i julen sammenlignet med resten av året. Her er tipsene på...
Dropp akevitten, spis grønnsaker!
Det er ubehagelig å føle seg stappmett og “stinn” i julen. Mange tror akevitt hjelper på å fordøye...
Over halvparten av oss spiser riskrem til dessert på julaften
En fersk undersøkelse viser at over halvparten av dem som spiser dessert på julaften velger riskrem....
Lite rester av plantevernmidler i norskprodusert mat
Innholdet av plantevernmiddelrester i mat på det norske markedet er lavt. Det er flest funn av plantevernmiddelrester...
Ikke la julekakene ende i søpla: Her er smarte måter å bruke dem på
2 av 10 kaster mer mat i løpet av desember enn ellers i året. Det viser en ny undersøkelse utført av...
– Folk tar feil om ribbefettet
Det er fettet under svoren som sikrer en vellykket juleribbe med sprø svor. Likevel er det bare 5 % av...
Dette er barnas julematfavoritter
Barn liker godt tradisjonell julemat, ifølge foreldrene deres. Det er nesten helt jevnt mellom ribbe...
1 2 3 4 5 6