Hjem Nyheter En av fire drar på vinterferie

En av fire drar på vinterferie

23 prosent av oss planlegger å ta vinterferie. Tallet er stabilt sammenlignet med tidligere år. Av disse planlegger 45 prosent å reise til utlandet, noe som er en økning fra i fjor, da 41 prosent svarte det samme. Vinterferie i utlandet er aller mest populært blant østlendingene, der 56 prosent av de som skal ha ferie planlegger å reise ut av landet.

? Det er ingenting som tyder på at verken svak krone eller økende miljøbevissthet demper folks reiselyst. Folk fortsetter å reise på ferie til utlandet. Samtidig ser vi at folk er mer opptatt av bærekraft når de reiser. Reisebransjen jobber derfor aktivt med å levere grønnere og mer ansvarlige reiser, sier Astrid Bergmål som er leder i Virke Reiseliv.

Spania bevarer sin popularitet som landet flest reiser til for å få sol og varme. I år vil hele 40 prosent av de som planlegger utenlandsferie velge Spania som reisemål.

Blant de som velger å bli i Norge er Innlandet favoritten. Hele 30 prosent av de som reiser i Norge velger reisemål i dette fylket, som har en rekke skidestinasjoner. Vestlandet følger med 19 prosent, deretter Viken med 15 prosent.

Bare to av ti av de som tar ferie velger å tilbringe den hjemme. ? For de som blir hjemme er vinterferien en god anledning til å oppleve de attraksjonene man har rundt seg. Akvariet, museet, kinoen eller en av de mange gode restaurantene vi har i Norge. Jeg vil oppfordre de som blir hjemme til å benytte anledningen til å være turister i egen by eller bygd, sier Bergmål.

Uansett feriedestinasjon, er det samvær med familie og venner som er absolutt viktigste formål for vinterferien. Å utøve aktiviteter, som for eksempel ski- eller fotturer, og dyrke egne interessert scorer også høyt på formål med denne ferien.

[email protected]