Hjem Nyheter Én av to tror på stigende boligpriser

Én av to tror på stigende boligpriser

– Stadig flere tror på stigende boligpriser, men samtidig ser vi en snikende uro for økt rente. Sistnevnte veier tyngst og bidrar til at barometeret faller for første gang siden april, sier Christian Frengstad Bjerknes, sjeføkonom i NBBL.

Andelen som tror på boligprisoppgang øker

Andelen som tror på stigende boligpriser øker for fjerde måned på rad til 54 prosent. Kun syv prosent tror at boligprisene skal falle det neste året. Detaljene i undersøkelsen viser at det er særlig i Oslo at boligprisforventningene er tiltagende, her venter hele 75 prosent stigende boligpriser de neste 12 månedene.

Kun fem prosent er bekymret for å miste jobben

Arbeidsledigheten er fortsatt på et høyere nivå enn før Covid-19. Men frykten for å miste jobben er normalisert. Kun fem prosent er bekymret for å miste jobben. Arbeidsmarkedet er på sett og vis nøkkelfaktoren i boligmarkedet. Er Kari Nordmann redd for å miste jobben utsetter hun boligkjøpet – og vice versa.

– Med nullrente og liten frykt for å miste jobben er det lite som tilsier boligprisfall, sier Frengstad Bjerknes.

Hele én av to tror på økt boliglånsrente

Andelen som tror på økte rente det neste året øker fra 38 prosent i august til 51 prosent i september. En betydelig oppgang. Særlig tatt i betraktning at Norges Banks egen prognose indikerer nullrente i minst to år til.

– Store deler av økonomien har hentet seg inn fortere enn ventet, det taler for en raskere renteoppgang enn det Norges Bank har sett for seg, avslutter Frengstad Bjerknes.

[email protected]

Boligmarkedsbarometeret   Kilde: NBBL og Opinion AS