Hjem Nyheter Flørt med farger på tulipanens dag

Flørt med farger på tulipanens dag

Planterådgiver Tonje Bergh i Plantmania sier man gjerne kan blande tulipanene med grener fra vrihassel, solbær, selje, gullbusk, kornell, blåbærris eller andre busker du har i hagen eller som du får kjøpt. Prøv også med blomster som ranunkler, anemoner, mimosa, voksblomst og iris. Tenk kontraster både i form og farge, og bruk gjerne tulipaner som er flerfarget eller har en litt utradisjonell form. En blandingsbukett gir en lett vårfølelse, mens en ensfarget bukett virker elegant. 

Slik lykkes du med tulipaner:

  • Kjøp tulipanene når knoppene er godt utviklet og fått farge. 
  • Ta av innpakningspapiret, men behold plasten på.
  • Snitt 2 cm av stilkene rett over med en skarp kniv, og sett buketten i kaldt vann.
  • Når tulipanene har trukket vann og blitt spenstige, tas plasten av og tulipanene kan arrangeres i en ren vase med kaldt vann.
  • Tilsett gjerne holdbarhetsmiddel for løkblomster – det gir næring til blomstene og har i tillegg bakteriedrepende effekt.
  • Hvis du plasserer tulipanbuketten kjølig om natten, vil det forlenge holdbarheten. 
  • Fyll på friskt kaldt vann hver dag, tulipaner er tørste blomster.

Fyll opp med vann i vasen
Tulipaner er tørste blomster, så ha rikelig med vann i vasen. Tulipanene vokser faktisk ikke mer eller fortere hvis de får mye vann. Grunnen til dette er at tulipanens stilk har en beskyttende hinne som hindrer vannet å trenge igjennom. Vannet blir derfor kun tatt opp gjennom snittflaten nederst på stilken. 

Kortreiste og miljøvennlige  
I løpet av sesongen kjøper vi mer enn 75 millioner tulipaner og de fleste tulipanene vi kjøper i Norge er produsert her i landet. Det betyr at det er kort vei fra gartneren til blomsterforretningen og hjem til deg. Ikke bare får du duggfriske og holdbare tulipaner, men en del av disse tulipanene er også produsert i gartnerier som bruker kun CO2 nøytralt brensel som oppvarming (biobrensel).

[email protected]isadrammen.no