Hjem Nyheter En moderne crossover fra sørkoreansk «tvillingdrager»

En moderne crossover fra sørkoreansk «tvillingdrager»

Oddvar Tuften fra Ytterkollen har lang erfaring med SsangYoung og har fulgt utviklingen av det sørkoreanske bilmerket helt siden de første bilene kom til Norge i 1994. Det finnes i dag over 5 000 SsangYoung eiere i landet og nærmeste forhandler i vårt distrikt er Autosenteret Fjeldstad i Holmestrand. 

Nye Korando fremstår som en robust crossover SUV med gode kjøreegenskaper og kjapp respons, og den balanserer fint mellom å være praktisk og komfortabel. En romslig kupé gir god kjørekomfort for to voksne og tre barn.

Visningen av instrumentene på skjermene og Adaptive cruisekontroll styres fra et godt organisert ratt med gode knapper. 

Skinnsetene er oppvarmede og ventilerte. Varmen i rattet kan skrus av og på med en knapp på rattet noe som er uvurderlig på kalde dager.

Nye Korando har et enkel og fint innvendig design .

551 liter bagasjerom med stor fleksibilitet gjør at bilen passer godt i en aktiv familiehverdag. Dobbelt gulv i bagasjerommet gir mulighet til å ominnrede bagasjen til to adskilte rom noe som er ganske kjekt om man har en del handleposer, men kanskje ikke like praktisk til for eksempel hundebur med dør. Med de to øverste platene på plass får du en flat innlasting, om enn en noe mer begrenset plass. Det beste er kanskje bakluken som åpner seg i løpet av få sekunder uten å trykke på noen knapp bare man står bak bilen med smartnøkkelen.

SsangYong er et sørkoreansk bilmerke som ble grunnlagt i 4. mars 1954. SsangYong Motor er i dag den fjerde største bilprodusenten i Sør-Korea. Selskapet ble stiftet som Hadonghwan Motor Company i 1954, og begynte med å bygge jeeper for den amerikanske hæren. Navnet på bilmerket betyr for øvrig «tvillingdrager».

[email protected]