Hjem Nyheter Nytt smittetilfelle – 230 totalt

Nytt smittetilfelle – 230 totalt

Lørdag ble en person som er bosatt i Drammen kommune påvist koronasmittet etter å ha vært på reise til land som medfører innreisekarantene ved hjemkomst til Norge slik tilfelle var for den personen som testet positivt fredag.

– Mange av smittetilfellene som er påvist i Drammen kommune den siste tiden knytter seg til utenlandsreiser, og da primært til såkalte røde land. Dette viser hvor viktig det er at man overholder reglene om innreisekarantene og tester seg for koronasmitte når man kommer tilbake til Norge.

Ved at man går i ti dagers karantene ved hjemkomst til Norge, utsetter man ikke andre for smittefare, dersom man selv er smittet. På den måten kan vi klare å begrense smitten i samfunnet og forhindre et ukontrollert smitteutbrudd, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

Elever og lærere ved Akademiet videregående skole Ypsilon som har vært i karantene de siste dagene, har blitt testet for koronasmitte. Det er så langt ikke påvist smitte hos flere elever som bor i Drammen kommune.

[email protected]