Hjem Nyheter Endelig full fart for Fretex igjen

Endelig full fart for Fretex igjen

Nesten et halvt år i dvale kan ta livet av mange næringsdrivende. For Fretex på Åssiden vedgår man at det har vært en tøff økonomisk øvelse, men de er likevel sikre på å komme tilbake i godt, gammelt tempo.

Salgsvarer på fyllinga

– Å stenge ned bruktmarkedene slik vi har måttet gjøre, betyr at mye av det vi kunne fått har havnet på fyllinga i stedet. Det er leit. Både for oss, miljøet og for resirkuleringens del. Men heldigvis er det mange lojale kunder der ute som har ventet på at vi skulle åpne igjen, slik at varebeholdningen har tatt seg skikkelig opp igjen, forklarer Svein Otto Aanonsen, daglig leder for Fretex på Åssiden.

Etter svært begrensede åpningstider gjennom sommeren, og halv stab, har de altså åpnet for fullt fra 10 til 17 hver dag, og fra 10 til 16 på lørdager. I tillegg er mottaket oppe i samme tidsrom. Selv om Fretex er et stort nasjonalt virke, kjenner alle avdelinger på pulsen hvordan det er å stenge i såpass lang tid.

På track igjen

– Utgiftene løper uansett. Når store, dyre lokaler blir stående tomme og uvirksomme over lang tid, blør selskapet. Men på samme tid har man jo unngått de store lønnsutgiftene. Og heldigvis har gjenåpningen vist at vi er savnet. Enkelte timer har vi hatt opptil 60 kunder innom som har handlet hos oss. Og nivået begynner allerede å nærme seg fjorårets resultater, forklarer Aanonsen.

Selv om Fretex har fylt opp varebeholdningen, og åpnet opp for fullt igjen, må de likevel gi avkall på tiltenkt ekstrahjelp grunnet pandemien. Fretex på Åssiden fikk nemlig godkjent inntil 15 praksisplasser gjennom NAV-systemet. Det er nå ingen tegn på at denne prosessen blir satt ut i livet. Derimot har Fretex et samarbeid med Kriminalomsorgen i Buskerud, som betyr at man enkelte lørdager får inn ekstrahjelper.

– Dette er et initiativ både vi og Kriminalomsorgen setter stor pris på, sier Aanonsen.

[email protected]