Hjem Nyheter Enorm økning i netthandelen i Viken

Enorm økning i netthandelen i Viken

– Veksten har vært formidabel for alle typer netthandelspakker. Det er ingen tvil om at koronasituasjonen har vært en utløsende faktor. Vi hadde sett for oss en jevn økning, men vi er nå på et nivå som vi trodde vi skulle være på om to til tre år, sier pressesjef Kenneth Pettersen i Posten.

Han legger til at Posten har god tro på at antallet pakker vil stabilisere seg på dette høye nivået også når situasjonen i samfunnet har normalisert seg. 

– Ikke minst tror vi at netthandelskundene ser fordelene med mange nye tjenester Posten nå leverer, som hjemlevering hvor pakkene legges i postkassen eller på annet avtalt sted, eller leveres på døren. Dette er i løpet av kort tid blitt nye vaner å få levert netthandelspakker på, sier han.

– Det er interessant at netthandlere både i byer og i områder med færre innbyggere synes det er attraktivt å handle med hjelp av Posten. Når økningen er størst i Oslo, kan det ha sammenheng med at det har vært mest koronasmitte i hovedstaden. Det kan ha ført til at innbyggerne her har vært opptatt av å finne nye, smittevernvennlige leveringsløsninger. Vi utvikler nå stadig nye tjenester og jobber også med at våre leveranser skal bli mest mulig miljøvennlige og klimanøytrale, sier Pettersen.

Hvaler var kommunen i Viken som hadde størst økning med 100 prosent. Lavest var den i Nore og Uvdal med 44 prosent. Alle fylker hadde en vekst på mer enn 50 prosent i april, mai og juni. Størst var økningen i Oslo med 86 prosent. 

[email protected]