Hjem Nyheter Fjordbyen fikk tusen innspill på bare fire timer

Fjordbyen fikk tusen innspill på bare fire timer

Bor du i Lier og har mottatt en meldingen på telefonen fra kommunen, da vet du nok at den er sendt ut i forbindelsen med utviklingen av Fjordbyen.

Torsdag formiddag ble det sendt ut sms til alle innbyggerne i Lier. Den handler om mulighet til å spille inn ideer og tanker til arbeidet med reguleringsplanen.

 – Vi håper flest mulig vil bruke muligheten for digital deltakelse, sier administrerende direktør, Torgeir Finnerud i Eidos Eiendomsutvikling AS.  

Den digitale portalen for å gi innspill er blitt testcase for Liers nye system for befolkningsvarsling. Systemet er en del av beredskapen i Lier, og har ikke tidligere vært testet.

Eidos Eiendomsutvikling AS er ansvarlig for å utarbeide forslaget. Med seg på laget har Eidos en rådgivergruppe fra WSP, LINK arkitektur og Multiconsult.

Stor pågang

– På fire timer har vi fått inn tusen svar, og det var nesten rett etter vi sendte ut meldingen, forteller Rino Andersen kommunikasjonsjef for Fjordbyen Lier og Drammen.

Og brukerne har fortsatt mulighet i fire uker på å gi tilbakemeldinger.

På denne digitalportalen har man også mulighet for å markere på et bestemt sted på karte for å gi sitt forslag.

– Her har flere titalls brukere vært innom allerede og gitt sin tilbakemelding til oss. Så stor respons hadde ikke vi regnet med, sier Andersen og legger til at dette er en enorm styrke for oss når vi nå skal forme et av de største byutviklingsprosjektene i Norge.

Ønsker innspill

– Vi ser på denne muligheten som en god anledning til å teste det nye systemet, sier fagleder for sikkerhet og beredskap i Lier kommune, Morten Egeberg.

I tillegg til digitalmedvirkning, skal det holdes møter også.

– Vi håper alle vil være med på å skape fremtidens by, sier ordfører Gunn Cecilie Ringdal i Lier.

Lier kommune kommer også til å invitere til et åpent møte for alle sine innbyggere. På bildet ser du ordfører i Lier, Gunn Cecilie Ringdal . Foto: Lier kommune.

10. mars møtes spesielt inviterte fra lag, foreninger og frivillighet på Haugestad. Der kan de også treffe ordfører Gunn Cecilie Ringdal før det skal jobbes i grupper.

[email protected]