Hjem Kultur Fantasilandet Oz på Eknes

Fantasilandet Oz på Eknes

MARIANNE M. JONASSEN

I øvingslokalene på Eknes ungdomsskole i Krokstadelva finpusses de siste detaljene før premieren på høstsesongens sjarmerende utgave av «Trollmannen fra Oz». Et teaterstykke basert på barneboken med samme tittel, skrevet av den amerikanske forfatteren Lyman Frank Baum på begynnelsen av 1900-tallet.

Drømmer om regnbuen
I tidsriktige kostymer skal Bethine Schulsrud-Hansen (12) og Emilie Wernersen Gjertsen (11) begge ikle rollen som Dorothy Dale.

Siril Aas Askerud (12) og Elise Thorsen Løwe (11) skal spille Blikkmenn, mens Fugleskremselet blir spilt av Sofie Bing (12). Sammen med teaterskolen til Nedre Eiker Barne- og ungdomsteater (NEBUT) skal de ta med publikum inn i fantasilandet Oz. Et land som Dorothy Gale og hunden Toto blir fraktet til av en syklon som river med seg gårdshuset i Kansas der Dorothy bor sammen med sin onkel og tante.

– Dorothy er en fattig amerikansk jente som ikke har så mange venner, bortsett fra hunden hennes Toto. Hun drømmer om at hun kommer til Oz, et land som ligger over regnbuen. Der møter hun både hekser, trollmenn, fugleskremsel og blikkmann, forteller Emilie.

Følsom 
Å stå på scenen å formidle budskapet i den verdenskjente «Trollmannen fra Oz» er både morsomt og spennende, skal vi tro hovedrolleinnhaverne i NEBUTs oppsetning.

– Vi er mindre nervøse nå enn da vi satte opp Pippi med teaterskolen. Slik vi ligger an, kommer det til å bli en kjempefin forestilling, forteller Emilie.

Rollefiguren Dorothy er både smart og lei seg. Mens Blikkmannen er en følsom mann som savner å ha et hjerte.

– Blikkmannen ønsker seg veldig et hjerte som dunker, og han får ett som kan henge på en nøkkelring og som dunker, forteller Elise.

Fugleskremselet på sin side tror at han ikke har noen hjerne.

– Hodet hans er utstoppet med halm, men når han kommer til Oz begynner han på skolen. Og da viser det seg at han ikke er så dum som det han tror at han er, forteller Sofie.

MARIANNE M. JONASSEN

Populære skuespillere
Å få ta selfie sammen med skuespillerne i NEBUT er populært etter endt forestilling.

– Vi får alltid gode tilbakemeldinger fra publikum, og mange av de yngste barna ønsker å ta bilde sammen med oss. Det setter vi stor pris på, forteller Bethine.

«Trollmannen fra Oz» spilles lørdag 7. og søndag 8. desember klokken 12 og 15 begge dager på Eknes ungdomsskole i Krokstadelva.

[email protected]