Hjem Kultur – Vil male glade mennesker i vakker norsk natur

– Vil male glade mennesker i vakker norsk natur

Til daglig er det Hurum Kunstlag som leier den lille røde perlen for sine mange aktiviteter. I år er Drammens polsk/norske kunstmaler Darek Adamski (54) ett av trekkplastrene.

Støa er en privat liten perle, en idyll ved vannkanten i Holmsbu som om somrene leies av Hurum Kunstlag. Foto: Hurum Kunstlag

– For meg har utstillingen fått en fantastisk start. Allerede åpningsdagene ble tre av de største bildene solgt. Men det har vært en tøff vinter. Koronaen har også påvirket omsetningen for meg som kunstner. Men i takt med sol og sommer har det tatt av nå, sier Adamski, som de siste to-tre årene har endret noe på sitt billedlige uttrykk.  

– Jeg gikk vel egentlig litt lei av det dystre og triste. Derfor har jeg de siste årene konsentrert meg om å male glade mennesker i vakker norsk natur. Det gjør meg også lettere til sinns, sier den etablerte maleren.

Foruten utstilling av 12 av hans sommerlige verker, skal han ha utendørs malerkurs på den vakre tomta. Kurset er allerede overbooket.

– Det gleder meg stort at interessen var så høy. Vi skal male ute i hagen. Det vil bli inspirerende. Både for meg og deltagerne, sier Adamski.  

Hurum Kunstlags aktiviteter i Støa startet lørdag 13. juni og varer frem til 22. juli.

Årets utstillere på Sommerutstillingen er foruten Darek Adamski, også Elin Janssen, Henning Vik, May Gunn Riis og Vivian Zahl Olsen.

[email protected]