Hjem Nyheter I morgen kan to drammensfirmaer være i elektrikerstreik

I morgen kan to drammensfirmaer være i elektrikerstreik

I Viken kan ansatte ved syv bedrifter i første omgang bli tatt ut i streik. Det er lønns- og arbeidsvilkårene til drøyt 13.000 elektrikere som står på spill – Vi forventer at Nelfo legger fra seg ultimatumene sine, og heller prøver å finne løsninger. Hvis ikke så blir det streik fra onsdag, sier forhandlingsleder Jan Olav Andersen.
 
Mandag starter meklingen Landsoverenskomsten for elektrofag (LOK). Forhandlingene brøt sammen tidligere denne måneden etter at arbeidsgiverorganisasjonen Nelfo satte seg på bakbeina på flere viktige punkter. Meklingsfristen er midnatt tirsdag 22. september.

– Det er etablert enighet om ramma for oppgjøret, men på andre av forbundets prioriterte områder, som bedre vilkår for medlemmer på reise og inn- og utleie, har det ikke vært mulig å bevege Nelfo, forklarer Jan Olav Andersen, leder i EL og IT Forbundet og forhandlingsleder.

Bedriftene i Drammen og omegn er: 

Ingeniør Ivar Pettersen AS Avd Drammen
Bravida Norge AS AVD Drammen Elektro
Olaf Helge Ask AS, Hokksund
Forenede Montører AS i Kongsberg og Numedal

Partene står fortsatt langt fra hverandre når det gjelder disse kravene. Andersen påpeker at de kommer til å være løsningsorientert gjennom hele prosessen, og at arbeidsgiversiden må ta konsekvensene hvis de velger å møte med lukkede ører.

– Vi klarte å etablere noen enigheter under forhandlingene, men når de framsatte det som måtte tolkes som et ultimatum ble det umulig for oss å fortsette. Når vi på mandag starter meklingene håper vi at Nelfo har endret sin innstiling. Hvis ikke vil vi ikke nøle med å ta i bruk alle våre lovlige virkemidler, sier Andersen.

Skulle partene ikke komme til enighet vil første mulig streiketidspunkt være onsdag 23. september kl. 07.00.

[email protected]