Hjem Nyheter Farvel skole – velkommen oppvekstsenter

Farvel skole – velkommen oppvekstsenter

– Å gi en bygning nytt liv ved å renovere den til dagens standard, kan være både historiebevarende og kostnadsbesparende dersom forholdene ligger til rette, sa ordfører Tore Opdal Hansen i sin innvielsestale.

Historiebevaring
– Mange gamle bygninger har en sjarm som er vanskelig å rekonstruere i et nybygg. Å gjenbruke har stor miljøeffekt, i tillegg til at vi ivaretar viktig historie, understreker byens ordfører. 
Strømsø skole i Telthusgata 8 ble tatt i bruk i 1893 med 1.514 elever, og etter 117 år, i 2010 ringte skoleklokka ut for siste gang. Da flyttet Frydenhaug skole inn og var der til deres skole var ferdig renovert i 2018.
Tidligere er ærverdige bygg som Danvik-, Fjellheim-, Børresen- og Brandengen skole, samt Kobbervik Gård blitt renoverte. 

Samhandling
I partyteltet, som er satt opp i skolegården i anledning innvielsesfesten, sitter representanter fra kommunens ledelse, ansatte og eksterne gjester fra blant annet Solli Arkitekter og RVS, rundt 200 i tallet.
– Det er så hyggelig her med hvite duker og friske blomster, levende lys og flott mat. Det er veldig stas på en torsdag, sier Anu Kubar, rådgiver enslige mindreårige.
Ved siden av henne sitter rådgiver i økonomi og administrasjon, Tone Aarøe Skjold, og legger til:
– Senter for oppvekst har kommet inn i tre flotte nyoppussede og funksjonelle lokaler. Delikate kontorlokaler med behagelig inneklima gjør også noe med arbeidsmiljø og arbeidsglede. Med flere av våre tjenester på samme adresse er det lettere å samhandle og møte kollegaer, både formelt og uformelt.  

 

BIRGITTE SIMENSEN BERG

Forfatternavn
Enkelte av møterommene er oppkalt etter kjente forfattere, så her holdes møtene hos blant annet Lindgren, Egner og Nesbø.
– Jeg så det minste møterommet er oppkalt etter meg, sier forfatter og musiker Jo Nesbø, som sammen med musiker Lars Jones er festens populære underholdere.
Nesbø forteller at han vokste opp i et hjem med mye jug, der faren fortalte lange historier hvor noe var reinspikka jug. Mens moren, som de fleste mødre, juger nesten aldri.
– Noe som er jævlig skummelt. Hun sa blant annet at alle kompisene mine skulle på danseskole. Dette stemte ikke. Jeg gikk på danseskole som tiåring, mens de andre var 11. Og jentene var unødvendig store for alderen.
Dette slo an tonen til «Rumba med Gunn», en musikalsk dessert etter grillmaten. 
[email protected]

 
Samlokaliserte

Det er cirka 200 arbeidsplasser i Senter for oppvekst, og et flott sted å ta imot brukere av de ulike tjenestetilbudene.

Hovedbygget

  • Strømsø skole bygget er fra 1893, og mest mulig av det gamle er bevart.
  • Hovedbygget har fem etasjer med underetasjen, og rommene er malt i duse farger. –
  • Her er det kontorlokaler, møterom, testrom, samværsrom, stillerom, akuttmottak og kjøkken for å nevne noen.
  • Det er støyputer på veggene, og i loftsrommet er råtne bjelker erstattet med solide “friske” bjelker.

Ungdommens hus

  • Det som vi i dag omtaler som «Ungdommens hus», var i tidligere tider bolig for skolens rektor. Dette bygget er fra 1921.
  •  Også her er deler av det gamle interiøret og noen dører bevart. Det vi ikke kunne bevare – hovedsakelig vinduer, er erstattet med nye – men i gammel opprinnelig stil.
  • I Ungdommens hus møtes våre enslige mindreårige flyktninger flere ganger i uken til samtaler, et felles måltid og aktiviteter.

Fagbygget
Fagbygget er satt opp i nyere tid, og er fra 1965.

  • I dag huser dette tjenesteområdet «Helsetjenester for barn og unge» inkl. jordmortjenesten, og Tjenester for funksjonshemmede; Tjenestetildeling, veiledning og også koordinerende enhet.