Hjem Kultur Positivt fellesskap for seniorer

Positivt fellesskap for seniorer

Kirkens Bymisjons Aktivitetskafé har blitt en godt besøkt møteplass for seniorer i drammensområdet. Målet er å skape et godt og inkluderende fellesskap, og motvirke ensomhet for mange, som ikke lenger er yrkesaktive eller har noe spesielt å fylle alle dagene med.

– Mange som trer over i pensjonstilværelsen trenger steder hvor man kan møte andre, det skaper litt glede i hverdagen, sier Sven Halgrimsen, prosjektleder for «Senior i fellesskap».

Foredrag, minikonsert og et sosialt fellesskap noen formiddager i måneden har blitt tatt godt imot av målgruppen. Det har vært god kvalitet på arrangementene, og det har vært godt oppmøte, langt over hva Kirkens Bymisjon hadde forventet ved oppstart.  I 2019 var så mange som 6000 seniorer innom Aktivitetskafeen til Kirkens Bymisjon de dagene det var samling for «Seniorer i fellesskap».

– Vi er veldig fornøyd! Det har utviklet seg til å bli en møteplass med et variert program og de fleste av våre arrangement er på dagtid, et fint tidspunkt for seniorer. Vi ønsker å skape positivt påfyll, som skaper glede i hverdagen. I tillegg er det gratis, legger Halgrimsen til.

Programmet for «Senior i felleskap» første halvår 2020 er på plass. Her kan man vente seg mange spennende foredrag og fine konserter. Først ut dette året er forfatter Thor Gotaas, som skal gi et innblikk i norsk skihistorie. Gotaas er opptatt av outsiderne i samfunnet og de som beveger seg mer enn vanlig, enten som levemåte eller på fritiden. Dette blir et humørfylt skiforedrag, ellers blir resten av januar fylt med musikk fra trubadur konsert til gladjazz. I februar er det 50 år siden Alf Prøysen døde, det markeres med historier og viser fra Prøysens repertoar, fremført av Yngve Kristiansen og Hilde Hummelvoll.

–  Vi har laget et stort og variert tilbud, med mange spennende personer på programmet, sier Halgrimsen. Han gleder seg til å komme i gang i det nye året og er fornøyd med programmet.

– Nå gjenstår det bare og ønske alle velkommen, nye og gamle gjester, hvem som er senior handler ikke alltid om alder, men hvor man er i livet. Målet er å motvirke ensomhet og kanskje skape nye vennskap, legger Halgrimsen til.

Steinar Mundal har holdt foredraget, «Fra et aktivt yrkesliv til et aktivt seniorliv», hvor han rettet søkelyset mot alle sidene som nybakt pensjonist. Mange får en helt ny tilværelse og det krever egeninnsats å fylle opp dagene, når man er vant med å jobbe. 

Med Kirkens Bymisjon sin åpne kafé, med foredrag, konserter og andre aktiviteter, har seniorer kommet for å la seg underholde og det er skapt et godt og inkluderende fellesskap. Aktivitetskaféen ved Tinghuset i Drammen, er en uformell og inkluderende kafé som også kan friste med rimelig mat. Kirkens Bymisjons ønsker å bidra til at mennesker erfarer at de er hele personer hele livet, at «vi lever – ikke bare overlever». 

[email protected]

Program januar/februar:

9.1: Et muntert blikk på norsk skihistorie med Thor Gotaas.
13.1: Trubaduren Ken-Thomas Johansen, kjent fra Rorbua i Tromsø bosatt i Drammen.
23.1: Tradjazz, Norsk Linie, med Gladjazz.
4.2: Runar Myhre et foredrag som gir oss et muntert innblikk i læreyrket.
12.2: Alf Prøysen mimring, 50 år siden den folkekjære Prøysen døde. Hilde Hummelvoll leser noveller Yngve Kristiansen fremfører sanger.
19.2: Ivar Flaten, han vil trekke frem erfaringer på godt og vondt, i håp om at det skal inspirere til spørsmål, ettertanke og samtale.