Hjem Nyheter Fellesverket har fått midler for tre år

Fellesverket har fått midler for tre år

– Det er så godt å slippe usikkerheten, og det å fylle ut side opp og ned med søknader på forskjellige mindre summer for å få det hele til å gå rundt, sier Dipali Gossain, som leder Fellesverket på Torgeir Vraas plass.

– Å fylle ut søknader tar veldig mye tid, men det må gjøres. Vi har ingen andre inntekter. Røde Kors støtter oss med noe, vi har fått litt midler fra Bufdir, og vi har fått fra Gjensidigestiftelsen og flere andre. Alt har vært usikkert, og vi har ikke visst om vi kom til å drive neste år.

Det var i 2017 at Røde Kors engasjerte Dipali for å skape Fellesverket i Drammen. Flere andre norske byer har også Fellesverket, som er et møtested for ungdom mellom 13 og 20 år. De har åpent tre ettermiddager/kvelder hver uke, og kan by på mange ulike aktiviteter og middag. Prosjektet forutsetter frivillige som stiller opp, og Dipali har klart å samle en fast gjeng på 12 frivillige.

Med midlene fra SKB har de klart å ansette to personer i 20 prosent stillinger.

– Jeg håper at støtten fra SKB kan bidra til at kommunen ser viktigheten av arbeidet vårt med ungdommene, og at vi får en plass på budsjettet.

– I fjor hadde vi 700 ungdommer innom og 5.000 innsjekkinger. Tallene viser at Fellesverket dekker et behov for ungdommene, sier Dipali.

– Vi har åpent tre ettermiddager/kvelder i uken, og hver gang lager vi 30 middagsporsjoner. Vi liker også å sette i gang aktiviteter, og basketballaget vårt har blitt en suksess. Bingo er også veldig populært.

Tidligere i år flyttet de fra andre etasje på Globusgården til gateplan i nabolokalene til Røde Kors på Torgeir Vraas plass.

– Nå har vi fått ro til å utforske nye områder for ungdommene. Jeg har lyst til å starte arbeidstrening for de som ønsker det, og gi dem en liten lønn. Det er alltids noe som skal fikses her på huset. Vi tar inn folk som har falt utenfor arbeidsmarkedet, og når vi har ledig tid, kan vi hjelpe til med å fikse forefallende arbeid, sier Dipali.

[email protected]