Hjem Nyheter Finn fram skiene – her er de beste vinterferietipsene!

Finn fram skiene – her er de beste vinterferietipsene!

Norefjell
Skiforholdene på Norefjell er gode. Her sett fra 1.300 meters høyde (moh).

Nærmest ligger Blefjell med sin hvite kappe, godt synlig i klarvær fra flere steder i Drammen. Her er det en rekke innfallsvinkler. Til for eksempel Storli vintercamping er det kun én times kjøring fra Drammen til vinterparadiset. Ellers er det flere fine startsteder fra både Jondalskanten og Numedalskanten til Blefjell.

Seks-sju løypemaskiner kjører fra hver sin side, så skiløyper er ikke mangelvare her.

Blefjell lokker

Hvis noen lurer på om det er nok snø til vinterferien, så sto følgende innlegg på Facebook-siden til Blefjell Løypelag i midten av februar:

Vi får en del spørsmål om det er snø og ja det er masse snø og strålende forhold i løypene! Vi er i gang med å forberede løypene til helga og vinterferien og det ser helt nydelig ut! I snitt så er det nesten en halvmeter med solid føykesnø i løypene oppe på snaufjellet siden lørdag så dette kommer til å holde langt utover våren uansett hvor mildt det skulle bli.

Avstikker 

Noe lengre opp i Numedal kan Vegglifjell, en liten avstikker av Hardangervidda, friste med milevis med preparerte skiløyper. Vegglifjell har et variert og vakkert naturlandskap som veksler mellom småkupert fjellskog med myrer og småvann, og høyfjell med utsikt på en godværsdag til både Gaustatoppen og innover mot Hardangervidda. Noe lengre reisetid enn Blefjell, men absolutt «innafor» for en skihungrig drammenser. 

Spennende fjellområder

Norefjell og Vikerfjell er to andre destinasjoner. Sistnevnte litt mer ukjent, men det er kort reisevei til fjellområdet som ligger ovenfor Hønefoss. I de seinere årene har det også blitt bygd en del hytter her, så stadig flere får øynene opp for dette spennende fjellområdet. 

Norefjell er velkjent for mange. Værhardt og farlig en uværsdag, men fantastisk når sola skinner. Med mye vind kan du også følge noen av skiløypene som holder seg nede i skogbandet. Høyeste punkt er Gråfjell, grensefjell mellom Flå og Sigdal, på hele 1466 moh, så her snakker vi skikkelig høyfjell.

På nordsiden av Høgevardetoppen (1459 moh) ligger for øvrig Høgevarde hyttefelt med flotte skiløyper, og mot nordvest kommer vi til Haglebuområdet der løypemaskinene også preparerer flittig vinteren i gjennom. 

Økt reisetid

På østsiden av Hallingdal ligger Vassfarfjellet, og her kan du kjøre opp på bomveier til skiløypene til blant annet Solheimseter, Skarsdalen og Turufjell/Veneli.

Fremdeles er reisetiden under to timer fra Drammen, og alle hallingdalskommunene videre oppover dalen har sine velpreparerte løypenett å skryte av. Nå øker reisetiden en del, men gode eksempler er Nesfjellet, Golsfjellet, Hemsedal, Ål og ikke å forglemme Geilo.

Her er det også tett med turistbedrifter og utleiehytter, så overnattingsmuligheter finnes i rikt monn i varierte prisklasser. Derfor er det ikke nødvendig å sitte med grå asfalt og brune gressplener nede i Drammen i vinterferien og fortvile, for ski-eldoradoene er ikke langt unna. https://skisporet.no viser daglig hvor det prepareres i fylket.

Nærområdet

I nærområdet rundt Drammen er det særlig fire steder som har gitt skielskere muligheten i vinter. Det er Eggevollen/ Eiksetra og Kanada i Lier, MIF-hytta sør for Mjøndalen og Montebello Arena på Vestskauen vest for Sande.

Her har det stort sett vært sammenhengende skiføre siden november. Med den ekstremt milde januar måneden med det ene regnværet etter det andre, er det smått utrolig at skiføret på natursnø har holdt stand. 

I tillegg til villsnøen har det vært fine skimuligheter også i flere perioder på kunstsnøen på Konnerud. 

Været er ikke lett å spå ei uke framover, så sjekk Lier-ski.com før skituren gjennomføres i lavlandet.