Hjem Nyheter Fire lokale på Equinors talentleir

Fire lokale på Equinors talentleir

Det har vært mye oppmerksomhet rundt frafall i fotballen ettersom COVID-19 la mange begrensninger på treningsmuligheten til spillerne. Men spillerne fra Drammen og Lier har klart å holde ferdighetene ved like gjennom våren og sommeren.  

? Jeg har trent veldig bra med ca. 5 fotballtreninger og 3 styrketreninger hver uke. Jeg har også trent mye intervaller og utholdenhet som har gitt gode resultater sier Chrisander Sørum som spiller for Strømsgodset.  

Og nå er spillerne fra Drammen og Lier klare for å vise seg fram fra sin beste side under talentleiren i Porsgrunn.  

? Det betyr veldig mye for meg å være med på Equinor Talentsamling og jeg har jeg gledet meg veldig lenge. Dette har jeg ville være med på siden første gang jeg fikk høre om talentleiren. Det er også litt spesielt at jeg har hatt en bror som tidligere har vært med og da må jeg også vise at jeg er god nok, sier Chrisander Sørum. 

Godt å kunne få gjennomført leiren  

NFF Landsslagskolen som støttes av Equinor Morgendagens Helter handler om å videreutvikle de beste fotballtalentene vi har her i landet, for å kunne få frem fremtidens landslagsspillere. Mange av de spillerne som deltar på Equinor talentleir vil være aktuelle for U-landslagsspill utover høsten.  

– Det er kult å endelig få deltatt på leiren, er spillerne enige i.  

?  På Equinor talentleir ser vi at spillerne vokser ved at de får trene sammen med de beste i sin aldersgruppe. De blir også veiledet av noen av de mest kompetente trenerne som fotball-Norge kan tilby. Spillerne fra Drammen og Lier har virkelig bitt godt fra seg på leiren. Det er ingen tvil om at disse guttene har holdt formen ved like i koronaperioden, og det er slike forbilder vi ønsker å støtte slik at de kan ta steget videre, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef Equinor Morgendagens Helter. 

Høyaktuelle landslagspillere  

På leiren deltar rundt 150 av de mest lovende fotballtalentene i Norge: G15 og G16-landslaget, to skyggelandslag bestående av talenter som er høyaktuelle for landslagsspill på G15 og G16, og to tropper med spillere fra G14. Det har blitt lagt ned et enormt stort arbeid de siste årene for å utvikle unge fotballspillere i Norge, og dette har også gitt gode resultater på de internasjonale rankingene. Arbeidet med å utvikle talentfulle fotballspillere skal forsterkes enda mer slik at vi også i fremtiden kan ha slagkraftige landslag.  

? Arbeidet med å utvikle fotballspillere er en langsiktig prosess, og vi er nødt til å gi et godt tilbud til de spillerne som ønsker å pushe seg selv for å kunne nå toppen. Vi har over tid sett at modellen vår med Landslagsskolen gir gode resultater, og flere av de som nå er etablerte toppspillere har vært innom vår modell. Dette inspirerer oss til å fortsette med talentutvikling, sier Håkon Grøttland, leder for spiller- og trenerutvikling i NFF.  

PS: Talentleieren som vanligvis går av stabelen i juni er nøye tilrettelagt for å opprettholde smittevernreglene. 

[email protected]

 

Fakta: Equinor talentleir for gutter 2020:? 

*Talentleir for Norges mest lovende fotballspillere mellom 14 og 16 år. 

*Arrangeres i perioden 8.- 12. august på Urædds treningsfelt i Porsgrunn.?? 

*Et samarbeid mellom Norges Fotballforbund og Equinor sitt talentprogram Morgendagens Helter hvor selskapet støtter talentutvikling innenfor idrett, kultur og realfag.? 

*Øverste nivå i Norges fotballforbunds Landslagsskole, som har som mål å drive systematisk talentutvikling for å danne Norges fremtidige landslag.?