Hjem Nyheter Flest trafikkdrepte i Viken i januar

Flest trafikkdrepte i Viken i januar

– Det er trist at så mange har mistet livet i trafikken allerede i år. Spesielt tragisk er det at vi har mistet et lite barn og flere ungdommer. Sammen med myndigheter, organisasjoner og næringer skal vi i Trygg Trafikk gjøre det vi kan for å forhindre alvorlige ulykker i trafikken. Dessverre er det en lang og vanskelig vei for å komme helt i mål, men vi gir ikke opp, sier direktør i Trygg Trafikk, Jan Johansen.

Tunge kjøretøy

Av ni dødsulykker var tunge kjøretøy involvert i fem av dem, altså over halvparten av ulykkene i januar.

– Vi registrerer fortsatt en økning i dødsulykker hvor tunge kjøretøy er involvert. Vi har også sett over tid at det er langt flere tilfeller av dette i vinterperioden sammenlignet med resten av året. Derfor må vi ikke glemme at vi må ta ekstra forbehold i trafikken når føreforholdene er som de er. Det er større krav til dekk og teknisk utstyr og ikke minst fartstilpasning og oppmerksomhet på trafikken, oppfordrer Johansen.

Flest omkomne i Viken

4 personer mistet liver i Viken, 2 personer i Nordland, 1 i Oslo, 1 i Troms og Finnmark og 1 i Vestland.

– Viken har mistet dobbelt så mange som januar i fjor. Nordland var det fylket hvor det var flest som mistet livet i trafikken i 2019 og dessverre har også de en trist start på året, sier Johansen.

[email protected]