Hjem Reportasje Føler seg bedre på Feelgood

Føler seg bedre på Feelgood

– Jeg brenner for dette treningskonseptet. Det betyr en stor forskjell i hverdagen for mange, fysisk som psykisk, sier Tonje Bretvik, daglig leder og eier av Feelgood på Rundtom.

På to sider av Bjørnstjerne Bjørnsons vei ved Rundtom har den 54-årige hjelpepleieren for psykisk utviklingshemmede drevet CitySun siden 2004 og Feelgood Treningssenter siden 2017.  

–Det er mye jobb, forsikrer dama som fortsatt jobber nattevakter som pleier og dagvakter i sine egne senter.

– Det er blitt en livsstil, men jeg trives med den, forsikrer trebarnsmoren fra Skoger.   

Lavterskeltilbud

Apparatene til Feelgood er noe alle behersker, uansett alder, fysisk form eller kunnskap om trening. I følge Bretvik er det et godt alternativ for dem som ikke trives på et vanlig treningssenter. Maskinene har motor og man trener passivt ved at man følger maskinens bevegelser, eller aktivt ved at du tar i så mye du orker.

PÅ REKKE OG RAD: Ester Sigvartsen (fra venstre), Sissel Blantern, Dani Bretvik og Hanne Gro Hansen (på baksiden). Foto: Geir Arneberg

– Dette handler om å finne godfølelsen, sier hun.

På senteret legges også stor vekt på det sosiale, der praten går lett. I følge medlemmene er det fordi det er et lite sted hvor man blir raskt kjent med de andre. Hver torsdag har de også vaffeldag og tre til fire ganger i året arrangeres sosiale kvelder, der medlemmene møtes på restaurant i Drammen.

– Dette er et lavterskeltilbud. Man trenger ikke engang skifte til treningstøy. På 30 minutter har du vært igjennom alle ti maskinene – som alle tar på forskjellige muskelgrupper. Målet mitt er et samarbeid med leger og annet helsepersonell, så flere kan hjelpes til å få en bedre hverdag. Jeg håper også på et samarbeid med det offentlige og alle Feelgood-senterne, som per i dag har 35 sentre i Norge, og som er den kjeden som vokser raskest i hele landet. Ved et bredere samarbeid vil mennesker som ikke har vært arbeidsaktive på lang tid hjelpes tilbake til arbeidslivet, mener Bretvik, som i dag har 65 faste kunder i senteret. 

Men jeg håper på flere. Kapasiteten er nok nærmere 200, mener hun. 

Bare gode skussmål

Da Byavisa besøkte senteret på Rundtom, var flere innom for å trene. Og tilbakemeldingene var unisont solide.

– Jeg er meget fornøyd, og har blitt mye bedre i nakke og skulder. Her føler jeg at jeg får brukt alle muskler i hele kroppen. Dessuten er det veldig sosialt, sier Sissel Blantern.

FÅR HJLELP: Annemor Pareli tar vante øvelser mens hun ligger på benken. Foto: Geir Arneberg

– Jeg bruker Feelgood av flere grunner. Trening og styrke av kroppen kombinert med det sosiale og den hyggelige eieren av senteret. Føler at kroppen min fungerer mye bedre etter at jeg begynte å trene hos Feelgood. Etter en hofteoperasjon har jeg slitt med en del smerter på grunn av artrose som nå praktisk talt er helt borte. Dette er en fin treningsform hvor jeg kan bestemme styrkenivået som passer for meg. Jeg vet det er viktig og få bevegelse i muskler og ledd, og opprettholde styrken i kroppen, spesielt når man ikke er helt ung lengre. Dette er stedet for de som vil investere i alderdommen, sier Annemor Pareli, mens hun ligger på benken kjører flere repetisjoner.

– Jeg går her fordi de har effektive apparater og et godt treningsmiljø, uttaler Hanne Gro Hansen.

– Jeg som er ung og i god form uten spesielle plager får også en god treningsøkt ut av en halv times trening på disse maskinene. Så dette er også et fint alternativ for yngre mennesker, sier Dani Bretvik.

– Jeg trives godt hos Felgood. Treningen får meg ut av huset og det har resultert i at jeg har blitt mye mer sosial. Helsen og pusten er blitt bedre, mens smerter i kroppen etter flere operasjoner er redusert. Jeg føler velvære etter trening, hele meg har rett og slett blitt bedre. Kan virkelig anbefale denne treningsformen, konkluderer Ester Sigvartsen.

PS: Senteret er åpent fra 06.30 – 23.00 hvor medlemmer får hver sin nøkkelbrikke. På hverdagene er senteret betjent fra klokken 11.00 til 17.00.

[email protected]