Hjem Nyheter Folkeakademiet for første gang med nettforedrag

Folkeakademiet for første gang med nettforedrag

Det måtte en koronakrise til for at Folkeakademiet – etter 135 år med aktivitet – skulle ta det endelige skrittet inn i den digitale tid. 

Våren 2020 skulle Sylfest Lomheim reist på foredragsturné i Vestfold og Telemark, og tidligere Buskerud, i regi av Folkeakademiet TeVeBu, men det satte koronaviruset en effektiv stopper for. Nå blir det likevel foredrag med den populære språkviteren som mange vil huske fra radioprogrammet Språkteigen på NRK. Gjennom ca 50 minutter vil han ta for seg et utvalg av de nye ordene vi har fått i språket vårt siden 1900 og frem til koronaåret 2020.

Foredraget kan oppleves på Folkeakademiet TeVeBu sin facebookside, helt gratis. Det vil også bli krysspublisert på en rekke andre sider på facebook. Siden dette er første gang Folkeakademiet gjør et foredrag online er de selvsagt svært spent på hvordan dette blir tatt imot.

Folkeakademiet er en frivillig organisasjon som har røtter helt tilbake til 1885. Siden den gang har det blitt organisert tilstelninger og turneer med foredrag, litteratur,
folkeopplysning, teater, musikk og mye mer – kanskje aller helst på steder der det er få andre arrangementer. En stor og iherdig frivillig innsats er lagt ned gjennom 135 år for å få kultur og kunnskap ut til befolkningen – og nå i koronaåret 2020 presenteres for første gang foredrag også på internett.

[email protected]