Hjem Nyheter Folkehelse for 40 mill. til Viken-skolene

Folkehelse for 40 mill. til Viken-skolene

TOM EGIL JENSEN.

Det er Sparebankstiftelsen DNB som står bak tildelingen til prosjektet RØRE Viken. I prosjektet jobbes det med fysisk aktivitet, matglede og søvn i skolen.

– Dette kommer mange barn og ungdom i Viken til gode. Dette er en gavepakke til skoler som har lyst til å tenke nytt og realisere egne prosjekter, sier Vikens nye fylkesrådsleder, Tonje Brenna. 

– En god idé 
De 40 millionene representerer en av de største enkelttildelingene Sparebankstiftelsen DNB noensinne har gjort. 

– Røre Viken er et godt eksempel på at en god idé og et lite prosjekt kan skape noe stort. Det hele begynte med at Skjønhaug skole i Trøgstad fikk midler til sitt «Løp og spis»-prosjekt i 2015. Ildsjelene herfra laget deretter RØRE 6-19 for alle skolene i Østfold, med mat og fysisk aktivitet som gir læring og en bedre skolehverdag. Sparebankstiftelsen DNB er glad for å kunne bidra til at å utvide dette til hele det nye storfylket Viken. Særlig positivt er det at prosjektet engasjerer både skolen, elevene selv, lokal frivillighet og foresatte, sier André Støylen, administrerende direktør i Sparebankstiftelsen DNB.  

Pengene som RØRE Viken forvalter skal blant annet gå til en tilskuddsordning der skolene kan søke om midler for å gjennomføre folkehelseprosjekter som de har tro på. Det kan være alt fra en bålpanne til å servere god og næringsrik mat på til aktivitetsløyper eller undervisningsmateriale til fysisk aktiv læring. 

I tillegg bidrar RØRE Viken med kompetanse, inspirasjon og motivasjon gjennom et ambassadørprogram og nettverk som skolene deltar i. 

100 RØRE-skoler
RØRE Viken er en videreføring av et prosjekt som har pågått i Østfold siden 2017. Her har over 100 skoler deltatt i prosjektet som har et hårete mål om å få flest mulig til å fullføre videregående utdanning med best mulig resultat. 

– Å utjevne sosial ulikhet er viktig for oss i Viken fylkeskommune. Dette er også en av grunnideene bak RØRE-prosjektet. Skolen er en arena der man treffer alle og derfor det beste stedet å jobbe med folkehelse, sier Tonje Brenna.
Prosjektleder Cathrine Rød Gundersen jubler over muligheten til å videreføre RØRE-prosjektet i Viken.
– Vi ser frem til å samarbeide med mange nye RØRE-ambassadører, og fortsette det gode folkehelsearbeidet, sier hun.
[email protected]