Hjem Nyheter Lesegledeuke på Gulskogen

Lesegledeuke på Gulskogen

I år feires nytt skolebibliotek/bydelshus. Et og et halvt års planlegging og bygging er over og BIBLOGULSKOGEN (BG) står fiks ferdig til å ta i mot skoleelever i skoletiden, og barn og unge fra bydelen på fritiden. BG er et resultat av et samarbeid mellom skolen, SIF og FAU. Sammen ble det søkt om midler fra Sparebankstiftelsen i 2018 og prosjektet fikk tildelt hele tre millioner kroner, den største tildelingen til bibliotek i Buskerud og den største tildelingen i utlysningen. Biblioteket er utformet med elementer fra bydelen, som Gulskogen gård, SIF, elva, tømmer, industrien og togene. 

BG skal gi barn og unge i bydelen mulighet til å møtes og skape gode øyeblikk sammen. Foreløpig er det tilbud to ettermiddager i uken. Mandag for ungdomstrinnet og fredag for mellomtrinnet. Aktivitetene er brettspill, sjakk eller lekser. Etter hvert vil tilbudet øke i samarbeid med frivilligheten. Det kan være kurs i koding, strikkekurs, enkel matlagning, legokvelder og FIFA-turneringer.  For de minste blir det Familielesing, der barn og foreldre blir invitert. Offisiell åpning av BibloGulskogen vil være i april.

Men først er det litteraturfestival: LESEGLEDEUKA kommer med leseglade aktiviteter på biblioteket og på trinnene. Mandag, tirsdag og onsdag er det «Store leser for små» på biblioteket. Der møter ungdommer de minste barna for høytlesning i små grupper. Dette er et nydelig møte der det oppstår fin kontakt mellom store og små. Ved siden av leseopplevelsen gir dette ringvirkninger til skolegården og skoleveien ved at elever blir kjent og trygge på hverandre på tvers av alder og trinn.

Uken topper seg med forfatterbesøk for alle trinn på torsdag og fredag. Tre av Norges mest aktuelle forfattere av barne- og ungdomslitteratur kommer på besøk. Disse er:

Marius Molaug           1.-6.trinn
Mari Moen Holsve     7.- 8. trinn
Annette Munch          9.-10 trinn

[email protected]