Hjem Nyheter Forsiktig start på Torp etter gjenåpningen

Forsiktig start på Torp etter gjenåpningen

I juni måned reiste 21 160 passasjerer til/fra Torp. Dette er 172 696 færre enn i juni i fjor, og en nedgang på hele 89,1 %. Av passasjerene var det 8 995 som reiste innenriks.

Innenriks er Widerøe i gang med ruter til både Bergen og Stavanger, samt sommerruter direkte til Bodø, Evenes og Tromsø.

Utenriks er det Wizz Air som er kommet best i gang med trafikk til flere polske byer, samt Vilnius, Riga og Bucuresti. Ryanair startet først opp igjen helt i slutten av juni med en rute til Polen, mens en rekke andre ruter ble gjenopptatt i starten av juli måned. Da startet de flyvninger til Alicante, Malaga, Bergamo, London, Manchester og Gdansk.  

– Trafikken i juni var på ca 10 % av en normal juni-måned. Vi forventer nå ca det dobbelte i juli og så ser vi for oss at trafikken øker sakte, men sikkert måned for måned i tiden fremover. Oppstarten skjer i tett dialog, og i et godt samarbeid, med både kommuneoverlegen og hans team mht nødvendige smitteverntiltak, samt politiet i forhold til innreisebegrensninger. 

Det er godt å se at trafikken tar seg opp uke for uke etter en svært stille periode, og at flere og flere kommer seg tilbake på jobb, sier markeds- og kommunikasjonssjef Tine Kleive-Mathisen.

[email protected]