Hjem Meninger Forsøpling i marka

Forsøpling i marka

Med sommervarmen strømmer folk til badeplassene i marka. Flott å se at store og små drar på tur med mat og drikke og nyter dagene ute. Fint at barn, ungdom og voksne i alle aldre koser i vannet. Overfylte parkeringsplasser, parkerte biler langs veiene og et yrende liv som høres kilometer unna er klare tegn på populære badeplasser. 

Til Landfalltjern kan det kjøres bil helt frem til badeplassen. Men det er også noen spreke som går, løper eller sykler opp de bratte bakkene.  

På gressletta og rundt vannet på Landfalltjern er det satt ut veldig mange søppelkasser. I tillegg står det flere store containere ved toalettene.
søppelbøttene er merket med en stor lapp med teksten: 
FULLT? 
KAST SØPPEL I GRØNN 
CONTAINER VED 
TOALETTENE

De fleste er flinke til å benytte søppelbøttene og containerne. Likevel er det noen som ikke klarer å kaste søpla si i en av de mange søppelbøttene eller i en container. På søndag kveld etter en veldig varm og flott dag var søppelbøttene breddfulle, og det sto stablet bærepose på bærepose rundt søppelbøttene fulle av søppel. På muren fløyt det av søppel. Ja, det er til og med noen som setter søpla si ved siden av søppelbøtta selv om den ikke er full. Blir dette liggende over natten vil både fugler og dyr dra søpla utover. 

Som et resultat av koronarestriksjoner er toalettene stengt. Det resulterer i at folk gjør fra seg og legger igjen dopapir og møkk i buskene og langs stiene rundt vannet. Hyggelig badeplasser mister sin sjarm når søpla ligger slengt rundt og folk går på do rundt om i buskene.  

Til dere som griser til den flotte marka vår. Skjerp dere! 

Vær med på å ta vare på de flotte badeplassene vi har. Vi har alle et ansvar for å rydde vekk søpla vår og holde naturen og badeplassene rene.       

Og til kommunen: Styrk kontroll og beredskap på de mest populære badeplassene. Toalettanleggene må også gjenåpnes med koronaregler og antibac klar til bruk. Sånn som vi har det nå rundt bl.a. Landfalltjern kan vi ikke ha det i den flotte Drammensmarka vår.

 

Kjersti Hedenstad

På vegne av styret i Drammensmarkas venner