Hjem Nyheter Fortsatt 32 tomme pulter etter skolestart

Fortsatt 32 tomme pulter etter skolestart

Den gradvise gjenåpningen av samfunnet startet 27. april da skolene åpnet sine dører etter å ha holdt stengt i nesten seks uker. Åpningen er i første omgang for elever som går i 1. til 4. klasse.

I Drammen kommune var det 4 446 elever som kom tilbake til skolen sin, læreren sin og klassevennene sine.

Skepsis blant foreldre

En del foreldre har vært skeptisk til å sende barna tilbake til skolen, flere var aktive blant annet i Facebook-gruppen «Barnet mitt skal ikke være prøvekanin for covid-19».

Den første dagen var det 140 elever som ikke hadde avklart sitt fravær og hvordan elevene skulle få opplæring. Gjennom dialog med foreldrene den første uken er tallet nå 32, det tilsvarer 0,7 prosent av elevene.

Skolene er i kontakt med alle elevene som skal være på skolen.

I Drammen mottar 1,6 % av elevene hjemmeundervisning fra skolen, mens 0,4 % av elevene får privat hjemmeundervisning fra sine foreldre.

Kommunalsjef for skole i Drammen kommune, Thomas Larsen Sola sier at de fleste er veldige glade for at skolen er åpnet igjen. Foto: Terje Prestårhus

– I Drammen kommune forholder vi oss til smitteveileder for skolen som har definert hvilke elever som er i risikogruppen og dermed ikke skal komme til skolen, sier kommunalsjef for skole i Drammen kommune, Thomas Larsen Sola.

Men tross for det velger en del familier som ikke er i risikogruppen å holde barna sine borte fra skolene.

Fortsetter dialog med foreldre

– Jeg er ganske sikker på at de aller fleste var glad for at skolene startet opp igjen og vi er i gang med en mer normal hverdag. Jeg har selv besøkt flere skoler forrige uke og det var godt å se skolene fylles opp og skolegården tas i bruk igjen, sier Sola.

Skolene vil fortsette dialogen med foreldrene for å finne en gode løsninger, trygge foreldre og elever og oppklare misforståelser.

– Vi har tro på at vi i løpet av denne uken vil ha avklart opplæringstilbudet for alle elever i på 1.-4. trinn i Drammen sier kommunalsjefen og legger til at det handler om respekt, raushet og forståelse for den usikkerheten som finnes hos enkelte av våre foreldre og barn.

Ny skolehverdag fungerer

Evalueringen av den første skoleuken viser at skolene har vært godt forberedt på den nye skolehverdagen. Skolene melder om at nye rutiner er godt innarbeidet og den nye skolehverdagen fungerer.

– Elevene og ansatte er glade for å være tilbake, og foreldrene sier de har fått god informasjon gjennom informasjonsskriv og foreldremøte, sier Sola.

[email protected]