Hjem Reportasje Fossiltur fra Portåsen

Fossiltur fra Portåsen

Under fossilvandring nylig deltok både små og store og den kjente dinosaurforskeren Jørn Hurum er på hjemmebane som oppvokst i Korvaldveien i Mjøndalen. – Jeg måtte gå den samme runden med foreldrene mine hver søndag fra huset vårt og forbi Portåsen. Det ble kjedelig etter hvert, og da begynte jeg å kikke ned på steinene som lå på bakken. Sånn var det jeg oppdaget alle de spennende fossilene her i området, forteller han.

INNSATS: Liv Støylen Christensen (5) og mormor Hanne Christensen var også med på fossilvandringen. Innsatsen fra både store og små er stor for å finne fossiler. Foto: Tom Helgesen

Kjøpte en fossil 

Små og store fulgte godt med da Hurum bokstavelig talt tegnet og fortalte før rundturen starter.

– Sånn så blekksprutene ut den gangen, men det er bare det harde skallet vi kan finne fossiler av. Alt det bløte har råtna vekk for millioner av år siden. Vi kan også finne fossiler av blant annet snegler, koraller og trilobitter i veiskjæringene vi passerer på denne rundturen. En gang kjøpte museet jeg jobber på en fantastisk fossil av en trilobitt som en unggutt fant mens han sykla ved ei steinfylling på Krokstadelva-sida. Han fikk 10 000 kroner og kunne kjøpe seg en ny terrengsykkel for de pengene, sier professoren og smiler, mens dollartegn blinker i øynene til de unge og håpefulle på første rad.

Forrige artikkelNORPEC springer ut av Jacobsen Elektro
Neste artikkelKreative fettere i Centralgaragen