Hjem Kultur Fra Gulskogen til Moskva

Fra Gulskogen til Moskva

Utsagnet kommer fra styreleder i Strømsgodset Musikkorps, Thor Sydtskow som sammen med drammenskorpset drillet foran 40.000 rusere på Den Røde Plass under årets Spasskaya Tower Music Festival i Moskva.

– Det er ikke mange amatørkorps i Norge som driver med formasjonsdrill slik som oss, og da er det ekstra gøy at vi får høre at vi holder like god standard som mange av verdens beste militære orkestre, sier Thor Sydtskow.

Høydepunkter 

–Å plukke ut et spesifikt høydepunkt fra en tur som i utgangspunktet er et høydepunkt i seg selv er vanskelig. Men jeg tror det største må være den aller siste opptredenen vår, sier han.

– Tambur-majoren vår Thomas Rønnerud sa til oss i teltet etterpå at han hadde sett nedover rekkene og tenkt «Hva i all verden skjer nå? De pleier jo ikke å være så rette».

Alt gikk som det skulle under den siste drillen. Til og med trommestuntet til slagverkguttene var perfekt. Det låt perfekt og som toppen av kransekaka så spanderte teknikerne på et skikkelig pyroteknisk show og en avsluttende smell.

Vladimir Putin 

Under Spasskaya Tower Music Festival gikk drammenskorpset fire oppvisninger, i tillegg til generalprøven og en parade. Om Russlands president Vladimir Putin var tilstede på tribunen kan Thor Sydtskow verken bekrefte eller avkrefte.

– Ingen kunne bekrefte om han var tilstede. Men mye tyder på at han var der på generalprøven torsdag for to uker siden. Da var det et større sikkerhetsoppbud og et helikopter som landet rett før og tok av rett etter showet fra Kreml, sier han og forklarer at dagen etter lå det en hilsen på festivalens Facebookside til alle aktører fra Putin.

– Slik den var formulert, er det grunn til å tro at han var tilstede på generalprøven.

Fulle av adrenalin og pågangsmot startet Strømsgodset Musikkorps den nye sesongen med planlegging av neste års drill.

– I april er vi invitert til Tyskland for å delta på Hamburg Tattoo og Musikkparade i Hannover, sier styrelederen.

[email protected]