Isabell Blanco (øverst) får drahjelp til å promotere sine bilder i Drammen av tidligere lagvenninner i Larvik og på landslaget, deriblant Gro Hammerseng (bildet under).

Fra håndballbanen til Galleri Athene

Skrevet av Marianne M. Jonassen
30.10.2019 11:19 - OPPDATERT 04.11.2019 13:55

Isabel Blanco (40) står for 145 scoringer på det norske kvinnelandslaget i håndball. Nå har hun byttet arena og åpner kunstutstillingen «Unexpect the expected» på Galleri Athene.

Helt siden hun var 19 år har Isabel Blanco malt fargefulle og surralistiske bilder med et helt eget humoristisk univers ved siden av karrieren som håndballspiller. Blaco har gått halvannet år på Aalborg Kunstskole, men regner seg som selvlært.

Hennes forspråk er særdeles kontant levert og det er ikke noe som ligner helt på det Isabel Blanco lager. Temaene i bildene hennes er dype og spenner fra psykisk helse til kommentarer til miljøet, hvor humoren og fargene går som en rød tråd i hele hennes kunsteriske virksomhet.

Lørdag 2. november åpnet Isabel Blanco utstillingen «Unexpect the expected» på Galleri Athene i Drammen. En utstilling som er den største hun har hatt per dags dato og som inneholder malerier laget av akryl, spraymaling og akryltusj. 

[email protected]